• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

09.09.2022

18:25

KRAJ, NEMA VIŠE! Svetska rekorderka ZAVRŠILA BLISTAVU KARIJERU!

Reuters

Ostali sportovi

KRAJ, NEMA VIŠE! Svetska rekorderka ZAVRŠILA BLISTAVU KARIJERU!

Podeli vest

Češka atletičarka Barbora Špotakova, dvostruka olimpijska prvakinja u bacanju koplja, odlučila je da završi karijeru, saopštio je Atletski savez Češke

Špotakova (41) je zlatne medalje osvojila na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i četiri godine kasnije u Londonu. U Riju je 2016. godine osvojila olimpijsku bronzu.

Poslednji nastup imala je u četvrtak uveče na finalnom mitingu Dijamantske lige u Cirihu, gde je zauzela peto mesto.

Ona i dalje drži svetski rekord, koji je postavila 2008. godine u Štutgartu hicem od 72,28 metara.

- Sve bajke imaju kraj, a moja je završila sa veoma srećnim krajem u vidu bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Minhenu ovog leta - navela je Špotakova u saopštenju.

Čehinja je dodala da joj je "telo jasno dalo do znanja da je vreme da se povuče".

Špotakova je u karijeri, između ostalog, tri puta bila svetska prvakinja (2007, 2011. i 2017.), kao i šampionka Evrope 2014. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija