• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.09.2022

18:33

ISTROIJSKI USPEH SRPSKOG RVANJA! Sebastijan Nađ i Mate Nemeš u finalu!

Beta

Ostali sportovi

ISTROIJSKI USPEH SRPSKOG RVANJA! Sebastijan Nađ i Mate Nemeš u finalu!

Podeli vest

Srpski rvači grčko-rimskim stilom i Sebastijan Nađ (63 kg) i Mate Nemeš (67 kg) plasirali su u finale Svetskog prvenstva, koje se održava u Beogradskoj areni

Nošeni podrškom navijača sa tribina obezbedili su rekordne četiri medalje za Srbiju, za sada, a priliku za petu ima Viktor Nemeš kasnije danas.

Dosadašnji rekord na šampionatima iznosio je tri medalje.Nađ je u polufinalu ubedljivo savladao Taleha Mamadova iz Azerbejdžana 5:0.

Prethodno, u prvom kolu bio je bolji od Abdeldžebara Džebarija (7:1) iz Alžira, potom je u osmini finala rezultatom 5:1 savladao Razvana Arnauta iz Rumunije, dok je u četvrtfinalu pobedio Hraćjua Pogosjana iz Jermenije  4:0. 

Nemeš je u polufinalu savladao Hasrata Jafarova iz Azerbejdzzana 5:2.

On je u prvom kolu savladao Indijca Ašua Assua (9:0), zatim u osmini finala Turčina Murata Firata 10:2, da bi u četvrtfinalu bio bolji od Poljaka Mateusa Bernateka 3:1. 

Nadj i Mate Nemeš sutra će se boriti za zlato, a kasnije danas za zlatnu medalju boriće se Ali Arsalan u kategoriji do 72 kg  i Zurabi Datunašvili u kategoriji do 87 kg, a za bronzu Viktor Nemeš u kategoriji do 77 kg.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!
Srbija

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!

Vatrogasac Darko Sinđelić iz Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. Za neke je to umetnost, jer kako nazvati skulpture koje on pravi rezbarenjem voća i povrća! Njegova dela sve češće krase stolove na veseljima u Čačku i okolini, ali se za ovo neobično umeće jednog vatrogasca čulo i u čitavoj Zapadnoj Srbiji.

28.05.2024

15:31