• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.09.2022

08:16

ODBOJKAŠICE NASTAVLJAJU POHOD! Srpkinje igraju bitan meč protiv Nemica

printscreen Twitter

Ostali sportovi

ODBOJKAŠICE NASTAVLJAJU POHOD! Srpkinje igraju bitan meč protiv Nemica

Podeli vest

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije danas u poljskom gradu Lođu igra vrlo bitan meč u grupnoj fazi na Svetskom prvenstvu, a protivnik će biti selekcija Nemačke (16.00, Sport klub 1)

Naša ekipa ostvarila je dve pobede i biće joj važno da trijumfuje u današnjem meču zbog prenošenja bodova u narednu rundu takmičenja.

Srbija je u dva odigrana kola osvojila dve pobede, ali ne maksimalnih šest, već pet bodova. S druge strane, SAD i Nemačka imaju šest. Izvesno je da će te tri selekcije biti učesnice naredne runde takmičenja, u koju se prenose bodovi osvojeni samo protiv ekipa koje su prošle dalje.


Uprkos prilično dobroj poziciji našeg nacionalnog tima, selektor Danijele Santareli nije u potpunosti zadovoljan.

- Na Svetskom prvenstvu moramo da pružimo najbolju igru. Nisam zadovoljan onim što smo pokazali protiv Bugarske, ali rezultat je dobar. Pozitivno je što smo ostvarili dve pobede, ali igra mora biti bolja - poručuje Santareli.
 

Standings provided by SofaScore

 

Dve selekcije su igrale i na poslednjoj planetarnoj smotri, kada je naš tim slavio maksimalnim rezultatom. Nakon toga, snage su odmeravale u Ligi nacija. Najpre je Nemačka slavila dva puta (3:1, 3:0), dok je Srbija upisala jedan trijumf rezultatom 3-1 u setovima.

U C grupi u četvrtak će se još sastati Kanada – Kazhstan (13.00) i SAD – Bugarska (19.00). Četvrti rival Srbiji na SP biće Kazahstan u petak, 30. septembra od 13.00 časova.

Seniorke Srbije će u poslednjem, 5. kolu C grupe igrati protiv SAD u subotu, 1. oktobra od 19.00 časova.

GRUPA C

Kazahstan - Kanada 13.00
Srbija- Nemačka 16.00
SAD - Bugarska 19.00

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija