• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.10.2022

10:21

TOTALNI HAOS U JAPANU! Maks Ferštapen je šampion Formule 1! O ovome će se dugo pričati

reuters

Ostali sportovi

TOTALNI HAOS U JAPANU! Maks Ferštapen je šampion Formule 1! O ovome će se dugo pričati

Podeli vest

Vozač Red Bula Maks Ferštapen trijumfovao je na Velikoj nagradi Japana, pa je četiri trke pre kraja ovogodišnjeg šampionata Formule 1 postao svetski šampion posle niza diskutabilnih odluka

Maks Ferštapen je slavio ispred timskog kolege Serhija Peresa i Šarla Leklera u Ferariju, po kiši na stati "Suzuka".

Trka Formule 1 na stazi Suzuka za VN Japana trajala je ukupno oko tri sata. Počela je u sedam ujutru po našem vremenu, ali je vožena u katstrofalnim uslovima, prekinuta je, pa je pauza trajala više od dva sata. Na kraju, posle oko 50 minuta efektivne vožnje,  Maks je trijumfovao i postao svetski šampion. Ferštapen je  upisao 12. pobedu ove sezone, a 32. u karijeri. Holanđanin je u cilju imao skoro 27 sekundi prednosti u odnosu na Šarla Leklera u Ferariju. Međutim, on je pomeren na treće mesto zbog greške u finišu trke, kada je izleteo sa staze, pa je drugo mesto preuzeo Serhio Peres.

Foto: AP/Photo

 

U jednom trenutku je čak na stazi bio kamion u koji se Pjer Gasli, vozač Alfa Taurija, umalo zakucao.

Foto: reuters

 

Zbog nemogućih uslova na stazi Suzuka vozači su vozili oko 50 odsto trke. Iako se očekivalo da će se zbog toga deliti manje bodova, ipak nije bilo tako, što je izazvalo veliku konfuziju nakon trke. Prvih nekoliko minuta niko nije znao da je Ferštapen šampion, čak ni on sam kada su mu rekli.

Foto: printscreen

 

Trka je počela po jakoj kiši, na stati se prevrnuo Ferarijev Karlos Sainz, pa je trka zaustavljena. Izašao je i sigurnosni automobil, ali je trka pekinuta u trećem krugu. U međuvremenu se dogodio i jedan incident. Dok su vozači bili u zadnjem krugu pre prekida, na stazi se pojavio kamion s dizalicom. Gasli se zbog užasne vidljivosti umalo zakucao u kamion što je izazvalo veliko negodovanje vozača, stručnjaka i navijača. Dva sata se čekalo da trka ponovo počne.  Zbog vremenskog ograničenja vozilo se još samo 50-ak minuta kada je trka nastavljena.

 

Trka je počela iza sigurnosnog automobila, potom su svi vozači  otišli u boks po  brže gume. Maks je sačuvao prednost do kraja i ispostavilo se u Japanu osvojio šampionski trofej. A, možda i ne! Videćemo da li će biti promena.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Dačić: Zlonamerna tumačenja u opozicionim krugovima o predstojećim izmenama krivičnog zakonodavstva, domaći i strani političari licemerni
Politika

Dačić: Zlonamerna tumačenja u opozicionim krugovima o predstojećim izmenama krivičnog zakonodavstva, domaći i strani političari licemerni

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je, povodom zlonamernih i lažnih tumačenja u opozicionim krugovima o predstojećim izmenama krivičnog zakonodavstva, da je više puta ukazivao na licemernost domaćih i stranih političara, koji u svemu traže razlog za napad na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića.

05.10.2024

19:37

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija