• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.10.2022

15:06

CILJ SU ČETIRI BODA I NA DOBROM SMO PUTU! Orlovi SLOŽNI pred duel sa Slovacima!

Starsportphoto©

Ostali sportovi

CILJ SU ČETIRI BODA I NA DOBROM SMO PUTU! Orlovi SLOŽNI pred duel sa Slovacima!

Podeli vest

Rukometaši Srbije u nedelju od 18 časova gostuju selekciji Slovačke u Prešovu u okviru drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se 2024. godine igrati u Nemačkoj

Orlovi su još jedne kvalifikacije startovali na najbolji mogući način budući da su u lepo popunjenom SPENS-u savladali Finsku sa 34:24. Najbolji strelac na meču Dragan Pešmalbek je za sajt Rukometnog saveza Srbije sumirao utiske nakon utakmice, te najavio duel sa Slovacima u okviru drugog kola. 

- Atmosfera je bila odlična u Novom Sadu. Dobro smo igrali, dobro započeli kvalifikacije i deset golova razlike je dobro za početak, možemo da budemo zadovoljni. Ima još stvari na kojima treba da radimo, ali mislim da smo spremni za sledeću utakmicu protiv Slovačke. Nisam igrao po halama u Srbiji i mislim da je dobro da menjamo mesta, da se upoznajem sa svim. Atmosfera su SPENSU je bila odlična i baš sam uživao - rekao je Dragan Pešmalbek, a potom dodao da reprezentacija Srbije sutra u Prešovu neće imati gromoglasnu podršku sa tribina. 

-  U Slovačkoj nećemo imati navijače uz nas. Slovačka je jača ekipa od Finske, imam veliko poštovanje za Finsku ali mislim da je Slovačka jača. Već smo se susreli sa njima prošle sezone, znam da su menjali selektora i dosta igrača u ekipi, analiziraćemo njihov meč sa Norveškom i potrudićemo se da dobro spremimo utakmicu. Cilj koji imamo jeste da pobedimo u oba susreta u oktobru i osvojimo četiri boda pred nastavak kvalifikacija u martu i duela sa Norveškom. Ako pobedimo u nedelju imaćemo velike šanse da se plasiramo na Evropsko prvenstvo - zaključio je Pešmalbek. 

Foto: Starsportphoto©

Sa druge strane, Lazar Kukić ističe da je Srbija mogla i do ubedljvije pobede nad Finskom, ali da je primaran cilj ostvaren, a to je bio trijumf u Novom Sadu. 

- Zadovoljni smo jer smo napravili prvi korak i uzeli prva dva boda što je bio cilj u ovoj akciji, ali mislim da smo mogli da napravimo još ubedljiviju razliku. Prva dva boda su najvažnija, neki momci su pokazali zašto su ovde, pre svega mislim na igrače koji su došli iz naših mlađih reprezentativnih selekcija i drago mi je zbog njih. Uživali smo u lepoj atmosferi u Novom Sadu - ističe Kukić. 

Srednji bek naše perezentacije saglasan je sa Pešmalbekom u oceni da Orlove čeka veći izazov protiv Slovačke u Prešovu budući da je naš sutrašnji rival jači od Finske. 

- Smatram da je Slovačka kvalitetnija ekipa od Finske, spremaćemo se kao i do sada, imamo još malo vremena za uigravanje i analizu protivnika. Mislim da smo veliki favoriti, tu nema nikakve dileme što se mene, a i ostatka ekipe tiče, svi tako razmišljamo. Naredni korak je da završimo ovaj ciklus sa dva nova boda, maksimalna četiri i pružićemo sve od sebe da odigramo što bolje i da slavimo u Slovačkoj - podvukao je Kukić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)
Live TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)

Navikli smo na dvostruke aršine prema našoj zemlji. Hoće li uopšte doći do odgovora UEFA na vređanje Srba na stadionu utakmice između Hrvatske i Albanije. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" govorili su prof. dr Boris Bratina, sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM. Naknadno je u emisiju došao i Aleksandar Kovačević, ekspert za energetiku koji je komentarisao nestanak struje u regionu.

22.06.2024

09:32

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija