• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.10.2022

07:13

SRBIJA JE VELESILA, NEVIĐENA DOMINACIJA! Naše devojke kao da nisu sa ove planete, pogledajte brojke koje će vas ostaviti bez teksta!!

beta

Ostali sportovi

SRBIJA JE VELESILA, NEVIĐENA DOMINACIJA! Naše devojke kao da nisu sa ove planete, pogledajte brojke koje će vas ostaviti bez teksta!!

Podeli vest

Srpske odbojkašice su sila, ovo što one godinama rade retko će neko moći da ponovi!

Naše devojke su odbranile titulu prvaka sveta pobedom u finalu Svetskog prvenstva u Holandiji nad Brazilom rezultatom 3:0 (26:24, 25:22, 25:17).

Osvojile su zlato Srpkinje bez poraza - 12 mečeva i 12 pobeda, izgubile su samo pet setova. Do odbrane titule u Poljskoj i Holandiji došle su sa maksimalnih 12 pobeda. Redom su padale Kanada, Bugarska, Nemačka, Kazahstan i SAD u prvoj fazi, a potom Poljska, Dominikanska Republika, Tajland i Turska u drugoj grupi. U finalu su bez izgubljenog seta pale su Brazilke, teško da će iko ikada moći da ponovi ovako nešto.

 

Foto: Beta

 

Osvojiti zlato bez poraza, to se retko viđa, u bilo kom sportu, ne samo u odbojci i đavolski je teško tako nešto uraditi. Nije na odmet pomenuti da je Srbija ne šampionatu u dva navrata savladala Poljsku i Sjedinjene Američke Države.

 

 

Dovoljno je samo "baciti pogled" na brojke ono što naše devojke godinama rade, i sve ća vam biti jasno. OD 2015. godone ove devojke su nezaustavljive!

 

 

2003. Deveto mesto na Evropskom prvenstvu kao Srbija i Crna Gora
2005. Sedmo mesto na Evropskom prvenstvu
2006. Bronza na Svetskom prvenstvu
2007. Srebro na Evropskom prvenstvu

2008. Peto mesto na Olimpijskim igrama
2009. Sedmo mesto na Evropskom prvenstvu
2010. Osmo mesto na Svetskom prvenstvu
2011. Zlato na Evropskom prvenstvu
2012. Jedanaesto mesto na Olimpijskim igrama
2013. Četvrto mesto na Evropskom prvenstvu
2014. Sedmo mesto na Svetskom prvenstvu
2015. Bronza na Evropskom prvenstvu
2016. Srebro na Olimpijskim igrama
2017. Zlato na Evropskom prvenstvu
2018. Zlato na Svetskom prvenstvu
2019. Zlato na Evropskom prvenstvu

2020. Bez takmičenja zbog korone
2021. Bronza na Olimpijskim igrama
2021. Srebro na Evropskom prvenstvu
2022. Zlato na Svetskom prvenstvu

U nedelju će naše lavice doputovati u Beograd, a Srbija će imati priliku u 20 časova da ih pozdravi i da im se svojim prisustvom oduže na uživanju koje su nam priredile.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija