• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.10.2022

12:02

ZLATNE ODBOJKAŠICE SE OBRATILE NACIJI! Bombarderka Tijana: Ovo što smo uradile ne može svako! A, onda su ušli ONI I - LOM!   (VIDEO + FOTO)

Informer

Ostali sportovi

ZLATNE ODBOJKAŠICE SE OBRATILE NACIJI! Bombarderka Tijana: Ovo što smo uradile ne može svako! A, onda su ušli ONI I - LOM! (VIDEO + FOTO)

Podeli vest

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije novi-stari šampion sveta preko Amsterdama je krenula za Srbiju i negde oko 12.30 sletela na aerodrom Nikola Tesla

Podsetimo, čelične Srpkinje ponovo su se popele na planetarni tron pobedom u finalu Svetskog prvenstva u Holandiji nad Brazilom rezultatom 3:0 (26:24, 25:22, 25:17). 

Do trofeja na šamponatu Srbija je došla sa maksimalnih 12 pobeda, sa samo pet izgubljenih setova što je rekord. Samo su Ruskinje do finala stigle sa pet izgubljenih setova 2010. i postale šampionke planete pošto su u finalu izgubile još dva od Brazila.

Posle dočeka na aerodromu našim zlatnim devojkama je poseban doček upriličio Odbojkaški savez Srbije. Srpska bombarderka Tijana Bošković po dolasku u Beograd nakon odbrane zlatne medalje na Svetskom prvenstvu kaže da još nije svesna šta su uradile u Holandiji.

Foto: Starsportphoto

Tijana Bogdanović

Još uvek nisam svesna u potpunosti šta smo uradile. Za nekoliko dana ću shvatiti težinu. Biće potrebno malo vremena da nešto pametnije kažem. Još uvek nisam svesna u potpunosti šta smo uradile. Za nekoliko dana ću shvatiti težinu. Biće potrebno malo vremena da nešto pametnije kažem - našalila se Tijana Bošković.

 

 

UŽIVO 

13:50 - A na kraju, naravno - trubači! Spektakl, naše heroine su to zaslužilie! Večeras, pravac ispred starog dvora na doček šampionki!

13:46 - Srpska bombarderka Tijana Bošković uzela je reč:

- Još uvek nisam svesna u potpunosti šta smo uradile. Ono što smo uradile mislim da retko ko može. Verovale smo jedna u drugu, držale se zajedno i to je doprinelo ovom zlatu. Zahvalila bih se svima vidimo se večeras na dočeku. 

13:42 - Usledio je govor selektora Santarelija:

- Zahvalio bih se igračima i stručnom štabu koji su mi mnogo pomogli. Mnogo je znoja proliveno. Sve igračice su se potrudile. Imao sam u startu nadu da ćemo da uradimo nešto veliko i uradili smo. Znam da je javcnost u Srbiji pasionirano pratila naše rezultae i ovajn uspeh posvećujem i njima. Ovaj 15. oktobar će zauvek ostati u mom srcu.

13:37 - Javnosti se prvo obratio Zoran Gajić, predsednik OSS

- Da se zahvalim još jedanput igračicvama i stručnom štabu. Pokazali ste veliko jedinstvo  takav pristup igri za dresu, za poštovanje. Mi smo uvek govorili da će bilo koje mesto koje osvoje biti vredno zlata. Mi smo bili ubeđeni da ćete dati sve od sebe. Pozvao bih navijače da podržavaju ni ubuduće ovu reprezentaciju jer devojke uvek daju sve od sebe - istakao je Gajić.

13:35 - Zlatne odbojkašice bi uskoro trebalo da se obrate javnosti

Foto: Informer

13:32 - I selektor Danijele Santareli je junak Srbije. Italijanski stručnjak privukao je veliku pažnju po sletanju u Beograd.

Foto: Informer

13:21 - Naše odbojkašice stigle su u Beograd pre sat vremena i uskoro bi trebalo da se obrate javnosti. 

Foto: Informer

13.05 - Dočeka odbojkašicama organizovao je i Odbojkaški savez Srbije.

Po sletanju, Srbiji se obratila fenomenalna Jovana Stevanović:

- Od samog početka kockice su se složile i došla je najsjajnija medalja. Bile smo skromne, prizemne, a rezultati su pokazali ko je najbolji. Pobeda protiv Poljske u četvrtfinalu nam je dala vetar u leđa i onda smo spremale napad na zlato. Naredni cilj su Olimpijske igre u Parizu i klupske obaveze. 

Foto: Tanjug

Jovana Stevanović

Verovale su, kađe Jovana od starta u sebe i kao kruna došlo je zlato:

- Od samog početka krasila nas je sjajna atmosfera. Igrale smo jedna za drugu, imali smo Tiću koja je najbolja na svetu, igrale smo za nas, Santareli nam nikada nije stvarao pritisak, nije nam dozvoljavao ni da se opušstimo, ali da naglasim, svaka devojka koja je ušla dala je svoj doprinos, imao je hrabrosti i da ostavi igračicu na terenu i da završi izmenu. Vidimo se večeras ispred Starog dvora.

12.00 - Doček šampionki sveta zakazan je za večeras u 20 časova ispred Starog dvora u Beogradu.

12.00 - Pratite uz Informer.rs dolazak najboljih odbojkašica Srbije!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17