• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.10.2022

10:03 >> 10:34

PREDSEDNIK VUČIĆ DOBIO DRES OD SVETSKIH ŠAMPIONKI: Novac će vam biti na računu za sat! Znam da vam je ovo smaranje, šta da radim kad osvajate toliko medalja! (VIDEO)

tanjug

Ostali sportovi

PREDSEDNIK VUČIĆ DOBIO DRES OD SVETSKIH ŠAMPIONKI: Novac će vam biti na računu za sat! Znam da vam je ovo smaranje, šta da radim kad osvajate toliko medalja! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije, koje je osvojila zlatnu medalju na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu

Predsednik je zlatnu generaciju naših odbojkašica ugostio u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Pored Vučića, na prijemu su bili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar MaljkovićTijana Bošković poklonila je dres sa brojem 18 predsedniku Srbije.

 

- Znam da je ovo za vas smaranje i maltretitanje posle onoga što ste doživele od svog naroda. Ali šta da vam radim kad osvajate toliko medalja - počeo je Vučić obraćanje i nastavio:

- Da vas obradujem, danas ćete  imati novac koji ste zaradili u skladu sa pravilnikom. Da ne čekate sutra. Evo kažu da će biti sat vremena na računu. Za nas je važno da pokažemo efikasnost države.  Želim da vam u lično ime i u ime naroda čestitam na najboljem rezultatu koje je jedan timski sport napravio u našoj zemlji. Nema takvog kolektiva u Srbiji u njenoj istoriji. Čestitam vam, neverovatno je  igrati svaki meč na pobedu. Fascinatan rezultat, ogromna mentalna snaga...U martu 2025. će vam biti otvoren odbijkaški centar, To su stvari koje su za nas važne. Do kraja godine prebacićemo 180 miliona za klubove, za mušku i žensku konkurenciju. Gledaćemo da to bude brzo.

Predsednik Srbije je imao jednu želju.

- Svako nam je takmičenje važno, ali OI je takmičenje nacija. To je za nas od presudnog značaja. Kad bi mogle još jedno zlato sa Olimoijskih igara u Parizu - rekao je Vučić kroz smeh.

Foto: Starsportphoto©

 

Izabranice selektora Danijelea Santarelija oduševile su odbojkašku javnost, pa tako i predsednika Srbije, Aleksandra Vučića.

Naše devojke odbranile su zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu pobedom nad Brazilom u finalu rezultatom 3:0 (26:24, 25:22, 25:17). One su nas navikle na sjajne rezultate još dok ih je predvodio Zoran Terzić, a sad je istim putem nastavio i Danijele Santareli. Naše odbojkašice su na turniru u Poljskoj i Holandiji osvojile osmu medalju zaredom na najvećim takmičenjima, što nikome nije pošlo za rukom otkad se samostalna Srbija takmiči. Veći uspeh ostvarili su samo jugoslovenski košarkaši sedamdesetih i osamdesetih godina, kad su od 1973. do 1982. osvojili deset medalja.

Od 2015. godine do danas nije prošlo nijedno veliko takmičenje a da se odbojkašice nisu vratile sa odličjem. Sve je počelo bronzom na Evropskom prvenstvu 2015, a onda su zaređale dva zlata i srebro sa kontinentalnih šampionata. Tu su i srebro i bronza na Olimpijskim igrama 2016, 2020. i pomenuta dva zlata sa svetskih prvenstava. 

UŽIVO

Foto: tanjug

 

Vučić se zahvalio i selektori Santareliju.

Tijana Bošković se zahvalila svima na podršci.

- Čast nam je da igramo za nacionalni tim, hvala za veliku podršku, daćemo sve od sebe da se vratimo sa medaljama i sa ostalih takmičenja - rekla je Tijana, koja je poklonila dres predsedniku Srbije.

Dodao je predsednik Srbije da će još biti ulagano u odbojku i rekao da će Nacionalni odbojkaški centar biti otvoren do 2025. godine.

- U martu 2025. godine biće otvoren nacionalni centar, do kraja godine ćemo prebaciti 180 miliona za klubove mušku i žensku konkurenciju, gledaćemo da to bude brzo. 

 

Foto: tanjug

 

Predsednik je naglasio da će odbojkašice biti i novčano nagrađene i da će im uplata leći već za sat.

- Devojke, da vas obradujem. Danas ćete imati novac koji ste zaradile, za sat. Možete da trošite koliko sutra, važno nam je da pokažemo efikasnost.  Trebalo je da se obezbedi da prenos svih utakmici bude na javnom servisu. Hvala mnogo na radu, odricanju, bez porodice, bilo je nogo neprospavanih noći, da biste obradovale naciju. Čestitam i živela Srbija - poručio je predsednik Srbije.

Foto: tanjug

 

Predsednik se obratio odbojkašicama.

- Znam da vam je ovo smaranje posle dočeka, ali šta da vam radim kada osvajate toliko medalja. Želim da vam u ime naše zemlje i ja lično  čestitam na najboljem sportskom rezultatu koji je ikada ostvario bilo koji tim u ekipnim sportovima! Nikada nismo imali nekoga ko radi ovo što vi radite. Koliko god smo slavili košarkaše, košarkašice, vaterpoliste, odbojkašice su nam donele najviše radosti. Pobediti 12 utakmice, Poljsku i Ameriku dva puta, fascinantan rezultat, mentalna snaga je potrebna ne samo fizička.

10.00 - Pratite uz Informer.rs prijem zlatnih odbojkašica kod predsednika Srbije Aleksandra Vućića.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)
Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)

Na lokalnim izborima u Jagodini ubedljivu pobedu odnela je lista “Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija - Ivica Dačić – SPS” sa 56,98% glasova, druga je lista “Aleksandar Vučić – Jagodina sutra” 25,47 %, treća “Maja Radojičić – Jagodina zaslužuje bolje” sa 6,49 % i četvrta “Mi snaga naroda – prof dr Branimir Nestorović” sa 4,07%, dok ostale dve liste nisu prešle cenzus. “

03.06.2024

12:17

Vesti

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini
Politika

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini

Delegacija Narodne skupštine Srbije doputovala je danas u Peking, gde će učestovati na Četvrtom sastanku Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa (SK SKNK), jednog od najvažnijih organa vlasti u Narodnoj Republici Kini.

03.06.2024

11:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija