• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.10.2022

10:00

Živko Gocić pred derbi s Radničkim: Malo je rano za takvu utakmicu! Ali, šta je tu je, neće biti lako!

VK NOVI BEOGRAD/Đ. Tešić

Ostali sportovi

Živko Gocić pred derbi s Radničkim: Malo je rano za takvu utakmicu! Ali, šta je tu je, neće biti lako!

Podeli vest

Prvi ovosezonski veliki derbi srpskog vaterpola na programu je u sredu od 20 časova. U drugom kolu Superlige Srbije, na bazenu Sportskog centra “11. april” vaterpolisti Novog Beograda dočekaće Radnički iz Kragujevca

O rivalitetu koji je prošle takmičarske godine stvoren između Novobeograđana i Kragujevčana najbolje svedoči podatak da su odigrali čak devet međusobih mečeva, a Novi Beograd je bio uspešniji sa sedam pobeda.

- Već u drugom kolu nam dolazi veoma bitna utakmica i vrlo jak protivnik. Opšti je utisak da je malo rano za jednu takvu utakmicu. Ali, šta je tu je, kako je nama, tako je i Radničkom - rekao je na konferenciji za medije u svom uvodnom izlaganju trener Novog Beograda Živko Gocić i izrazio nadu da do srede u njegovom timu neće biti povreda i bolesti i da će nastupiti u punom sastavu, jer bi to bilo neophodno s obzirom na snagu protivnika.

- Nismo imali mnogo vremena za velike pripreme, ni na fizičkom ni na taktičkom planu. Ono što sam siguran je da ćemo dati naš maksimum u ovom trenutku. Ako bude bilo tako, mislim da možemo da se nadamo povoljnom rezultatu. Naša ambicija je da pobedimo Radnički, ali to neće biti nimalo lako s obzirom da su njihovi kvalitet svima poznati. To je ekipa koja dugi niz godina radi zajedno. Njihova igra je prepoznatljiva, a trener Uroš Stvenaović je jedan od najboljih u Evropi. Nadam se da će biti lepa utakmica i velika prilika za sve ljubitelje vaterpola da vide ono najbolje što Srbija ima, jer značajan broj reprezentatiivaca igra u ove dve ekipe.

Foto: Tanjug

 

Strateg Novobeograđana je konstatovao da sa nestrpljenjem ipčekuje duel sa Radničkim jer će biti u prilici da vidi kako će se njegova ekipa ponašati u utakmici evroligaškog nivoa:

- Ono što sam do sada video kroz pripreme i treninge mislim da ne bi trebalo da bude probelema. Ali, bez svake sumnje potrebno je da prođe određeno vreme, da bi se igrači koji su došli u klub ovog leta navikli na ekipu ali i na mene. Ipak, mislim da su svi momci u ekipi izvanredni i da su spremni da svoje znanje i veštine stave u službu tima - istakao je Gocić.

Novi Beograd je u prvom kolu bio ubedljiv protiv Proletera sa 31:6, dok je Radnički bio bolji od Partizana sa 14:12. U prošlom kolu posle duže pauze zbog povrede lakte, zbog koje je propustio i učešće na Evropskom prventvu, u tim Novog Beograda se vratio Nikola Jakšić.

- Lakat je sada dobro, nemam problema. Mislim da će sve biti kako treba, jer je povreda uspešno sanirana- rekao je Jakšić i potom dodao:

- Dobro poznajemo protivnika. Prošle sezone smo odigrali veliki broj mečeva sa Radničkim i nema u nekih tajni, osim nekih malih promena u sastavu u obe ekipe. Ako budemo poštovali sve zadatke koje budemo imali i pokazali trenutni maksimum mislim da će sve biti kako treba. Ipak, treba imati na umu da je Radnički vrhunska ekipa. Ne sme da se potceni ni jedan njihov igrač i zato sam uveren da ćemo svi biti na visini zadatka - zaključio je Jakšić.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija