• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.11.2022

09:02

Zorana Arunović spremna za Svetski kup!

AP/Photo

Ostali sportovi

Zorana Arunović spremna za Svetski kup!

Podeli vest

Streljačka sezona bliži se kraju, a najbolja srpska strelkinja Zorana Arunović biće učesnik završnog Svetskog kupa koji se sledeće sedmice održava u Kairu. Učešće na ovom prestižnom takmičenju izborilo je po 12 najboljih strelaca na svetskoj rang listi u svim kategorijama, a Zorana Arunović nastupiće u disciplini vazdušni pištolj

Naša trofejna strelkinja iza sebe ima veoma uspešnu takmičarsku godinu u kojoj je osvojila čak 12 medalja na velikim takmičenjima od čega sedam zlatnih, a poslednjom u nizu okitila se nedavno na Otvorenom prvenstvu Mađarske. Njen dugogodišnji trener Jelena Arunović ističe da je Zorana u kontinuitetu veoma dobroj formi.

U Mađarskoj je oba dana imala jako dobre rezultate u kvalifikacijama, rekla bih perfektne za ovaj deo sezone. Iz punog treninga je pokazala na kom je nivou preciznosti, i mogu da kažem da sam baš zadovoljna prikazanim. Takođe, i u finalu je nastavila je u istom ritmu i bila je zaista dobra - počinje priču Jelena Arunović.

- Hungarian open je takmičenje kojim počinjemo takmičarsku sezonu već 5-6 godina unazad, ali je ovog puta to bio poslednji test pred put u Kairo. Nismo odustale od ranije isplaniranog učešća, čime smo omogućile miran završetak priprema završni masters sezone.

Zanimljivo je da će se na završnom Svetskom kupu u Egiptu pucati na istom strelištu gde je održano i ovogodišnje Svetsko prvenstvo na kom je Zorana osvojila bronzanu medalju i kao prvi srpski sportista obezbedila kvalifikacionu normu za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine:

- Samo će borilište biti isto, ali sve ostalo će se i te kako razlikovati. Tu pre svega mislim na sistem takmičenja, što je u prvom momentu bila otežavajuća okolnost. Kvalifikacije će se sastojati iz dva dela i pucaće se u dva dana, a posle drugog dana kvalifikacija četiri najbolje takmičarke izboriće plasman u finale i borbu za Zlatnu metu. Prvi put će se pucati u takvom sistemu, pravila su objavljena pre samo dve nedelje, i predstavljaju novinu za sve takmičare. Pobediće oni koji se najbrže adaptiraju na taj format, a nas dve smo rešene da idemo što dalje možemo - objašnjava Jelena Arunović i dodaje:

Foto: Privatna arhiva

- To takmičenje ćemo iskoristiti da još jednom proverimo gde se nalazimo u odnosu na konkurenciju i najbolje strelkinje sveta. Ostvareno je mnogo uspeha u 2022. godini, ali naše ambicije se na tome ne završavaju. Fokusirane smo na nastup u Kairu, ali odmah nakon toga krećemo sa postepenim uvođenjem novih saradnika u tim, i jačanjem prvog kruga oko Zorane. Motivisane smo da značajno podignemo nivo najnižih rezultata, i tome ćemo se posvetiti u narednom periodu.

Završna faza priprema za učešće na Svetskom kupu u Kairu za Zoranu i Jelenu Arunović donela je i promenu ustaljene rutine.

- Iz tehničkih razloga nismo mogle da koristimo  streljanu u kojoj treniramo. To je uslovilo promenu lokacije i  ustaljene dinamike rada. Bile smo primorane da modifikujemo neke stvari za koje se u prethodnom periodu pokazalo da nam donose rezultat, ali na to nažalost nismo mogle da utičemo - konstatovala je Jelena Arunović i potvrdila da zbog učešća na Svetskom kupu u Egiptu, Zorana neće nastupiti na mitingu koje se ovog vikenda održava u Kikindi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17