• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.12.2022

08:01

ORLOVI SPREMNI ZA LET! Svetsko prvenstvo sve bliže, Đerona okupio reprezentativce!

Rukometni savez Srbije

Ostali sportovi

ORLOVI SPREMNI ZA LET! Svetsko prvenstvo sve bliže, Đerona okupio reprezentativce!

Podeli vest

Okupljanjem u Staroj Pazovi muška nacionalna selekcija Srbije započela je završni deo priprema za šampionat sveta koji se održava od 11. do 29. januara u Poljskoj i Švedskoj

U Sportski centrar Fudbalskog saveza Srbije stigla je većina rukometaša, kao i stručni štab na čelu sa Tonijem Đeronom, dok će se naknadno priključiti momci koji nastupaju u nemačkoj Bundes ligi.

- Prvu nedelju ćemo iskoristiti da vidimo u kakvom su stanju igrači, neke da odmorimo, druge da testiramo. Svi željno iščekujemo ovaj turnir u nadi da ćemo biti u boljem zdravstvenom stanju nego na Evropskom šampionatu. Ovi momci kada su zdravi mogu da pobede bilo koga i zato je prioritet da svi budu što spremniji. Ne opterećujemo se rezultatom, ali je cilj iskoristiti ono što Svetsko prvenstvo pruža, a to je prilika da se obezbede kvalifikacije za Olimpijske igre- rekao je po dolasku selektor Orlova.

Foto: Rukometni savez Srbije

 

Do kraja godine, Đerona će skratiti spisak za trojicu, pa će 20 rukometaša od prvog dana januara da se bori za mesto u najboljoj selekcije na Svetskom prvenstvu.

Miloš Orbović istakao je atmosferu u ekipi zbog koje je jedva čekao da dođe na okupljanje.

- Fenomenalan je osećaj. Ubeđen sam da svako od nas jedna čeka da dođe ovde, da se družimo, da igramo i predstavljamo našu zemlju, jer od toga nema ništa lepše. Klupski i reprezentativni rukomet se ne mogu porediti, koliko god da smo umorni, za Srbiju uvek ima snage i želje- rekao je desni bek švajcarskog Kriens Lucerna.

Foto: Rukometni savez Srbije

 

Desno krilo reprezentacije, jedan od najiskusnijih, Bogdan Radivojević, iako dolazi posle napornog prvog dela sezone, naglašava da za dres Srbije nikada ne fali motiva.

- Nezahvalno je pričati o potencijalnim rezultatima već sada, ali svi imamo najviše ambicije i ciljeve. Lično, sve svoja postignuća bih menjao za medalju sa reprezentacijom. Nadamo se najboljem, sve je na nama, na tome da se što bolje pripremimo, ostanemo zdravi i damo sve od sebe -  rekao je Radivojević.

Na poslednju proveru pred put u Poljsku odlazi se 5. januara, kada će Srbija odmeriti snage u dve utakmice sa selekcijom Švedske, drugim domaćinom turnira.

Prvu rundu takmičenja, Orlovi će igrati u Katovicama u Grupi E, a rivali su Nemačka, Katar i Alžir. Ukoliko Srbija bude na prva tri mesta ostaje u ovom poljskm grafu, a u narendoj rundi Orlović će odmeriti snage sa tri od četiri selekcije – Norveška, Makedonija, Holandija i Argentina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17