• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.12.2022

12:00

SLOGA ZAUSTAVILA METALAC, DINAMIK I ZLATIBOR SIGURNI

KLS

Ostali sportovi

SLOGA ZAUSTAVILA METALAC, DINAMIK I ZLATIBOR SIGURNI

Podeli vest

Sjajan niz košarkaša Metalca prekinut je u Kraljevu. U utakmici kojom je zaključeno 14. kolo Košarkaške lige Srbije, Sloga je pred sasvim dobro ispunjenim tribinama Nove hale sportova savladala Valjevce – 88:83

Sve to zahvaljujući sjajnoj igri u poslednjem periodu, kada su Kraljevčani odigrali izvanredno u napadu. Ubacili su čak 35 poena i time anulirali 30 minuta bolje igre Metalca. Meč je rešen u neizvesnoj završnici, pred poslednja dva minuta Metalac je imao pola koša prednosti – 82:83, ali je Sloga uzvratila serijom 7:0 i slavila pobedu. Pol Andervud sa 25 poena i Đorđe Simeunović sa 21 poenom, bili su najzaslužniji za ovakav rasplet. Dok su Uroš Luković sa 20 poena i 8 skokova i Džorden Rendel koji je ubacio 14 poena, bili najraspoloženiji među Valjevcima.

U jednom od derbija kola Dinamik je uspeo da savlada Spartak u Subotici sa 90:80. Posle dobrog starta Dorćolaca, pa reakcije domaćina, meč je prelomljen u trećem periodu kada su gosti bili konkretniji na obe polovine terena i stigli do kapitala dovoljnog za miran finiš.

U pobedničkom timu istakao se Mihailo Bošković sa 23 poena, a sjajnu partiju pružio je iskusni Nemanja Jaramaz koji je meč završio sa 15 poena. Aleksandar Sokolović sa 20 poena, 6 skokova i 5 asistencija, te Andrija Bojić sa 18 poena, bili su najzapaženiji među Subotičanima.

Najubedljiviju pobedu u ovom kolu ostvarili su košarkaši Vršca koji su u poslednjem meču pred svojom publikom u ovoj godini  savladali Kolubaru 102:79. Toma Vasiljević (21 poen, 7 skokova) i Stefan Agoč (20 poena) bili su najsigurniji u timu Vršca, dok je u Kolubari najraspoloženiji za igru bio Roman Rubinštejn (23 poena, 8 skokova).

Dosta uzbuđenja viđeno je u nedelju u Beogradu.  Prvo je Vojvodina tek u finišu slomila OKK Beograd i slavila 72: 67, da bi potom Mladost uspela da sačuva oba boda protiv Tamiša 78:75. Za iznenađenje su se pobrinuli igrači Čačka 94 koji su kao gosti savladali Novi Pazar 85: 78, Dunav je uspeo da odoli Slobodi 90:85, dok je Zlatibor bio ubedljiv protiv Zdravlja 98:79.

Posle 14. kola opet je gužva u vrhu, gde su tri ekipe poravnate sa skorom 12-2. To su Dinamik, Metalac i Zlatibor, prati ih Vojvodina sa pobedom manje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija