• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.01.2023

09:09

SJAJNA VEST ZA SRBIJU! Orlovi SILNO POJAČANI na Svetskom prvenstvu!

Beta/AP

Ostali sportovi

SJAJNA VEST ZA SRBIJU! Orlovi SILNO POJAČANI na Svetskom prvenstvu!

Podeli vest

Rukometna reprezentacija Srbije pobedila je u generalnoj proveri evropskog šampiona Švedsku, a dan posle velikog trijumfa selektor Toni Đerona je dobio fenomenalne vesti

Sjajni golman Fuksea iz Berlina biće u sastavu tima Tonija Đerone, pošto su pregledi u Berlinu pokazali da se popularni Banda oporavio od povrede.

Treba reći da Milosavljev spada u jednog od najboljih golmana današnjice, pa će njegov oporavak i povratak među konkurente za Svetsko prvensto koje kreće u sredu, biti od nemerljivog značaja za Srbiju. Orlovi u petak mečom sa Alžirom u prvom kolu Grupe E u Katovicama, startuju na planetarnom takmičenju.

Dejan nije bio u konkuenciji za dvomeč sa evropskim prvakom, a radio je individualno u Staroj Pazovi na početku priprema. U ponedeljak je bio na lekarskim pregledima u Berlinu. Prema objavama iz RSS, vesti su povoljne, uskoro će se golman lidera Bundeslige pridružiti saigračima u Katovicama i staviće se na raspolaganju selektoru Đeroni.

- Medicinski tim muške seniorske reprezentacije intenzivno je radio na oporavku Milosavljeva prethodnih dvaedeestak dana, čime je stanje drastično poboljšano u odnosu na početnu situaciju s povredom. Dejan Milosavljev nestrpljivo iščekuje povratak u redove nacionalnog tima i učešće na Svetskom prvenstvu - stoji u saopštenju RSS-a.

Fenomenalan posao u dvomeču sa Šveđanina odradio je Vladimir Cupara koji je pokazao da je u odličnoj formi. Srbija će sa Milosavljevim i čuvarom mreže Vesprema imati sjajan golmanski tandem na šampionatu, jedan od najboljih na svetu i nema sumnje da će njih dvojica biti pokretačka snaga naše selekcije. Ne treba zaboraviti ni Milana Bomaštara, koji od leta brani za francuski Šartr.

Foto: Starsportphoto

selektor Đerona i Dejan Milosavljev

Bivši golman Partizana i Vardara nije branio na prethodna dva velika takmičenja, Evropska prvenstva 2020. i 2022. zbog povrede i korone. Strepeli smo do poslednjeg trenutka, ali je uspeo da se oporavi i spremno dočeka izazov u Katovicama. Očekuje se da ga postupno Đerona uvodi u igru, pa će na početku prvenstva veći teret da bude na plećima Cupare.

Orlovi će igrati prvu fazu takmičenja u Katovicama, a protivnici su Alžir (petak, 13. januar), Nemačka (nedelja, 15. januar) i Katar (utorak, 17. januar). Najbolje tri selekcije idu u narednu rundu, a potencijali rivali su Norveška, Makedonija, Holandija i Argentina.

Po dve selekcije iz novoformiranih grupa izboriće plasman u četvrtfinale i kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku!
Live TV

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku!

Ruska vojska je u prethodna 24 sata oborila više raketa i dronova! Premijer Slovačke Robert Fico prvi put se pojavio nakon ranjavanja. Njegova poruka bila je da bi otišao sa Orbanom u Moskvu, samo da je mogao. Na ove, ali i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Mile Pršić i general Vinko Pandurević. Uživo u program javio se i Dževad Galijašević koji je komentarisao rezultate predsedničkih izbora u Iranu, kao i Nenad Bumbić, dopisnik iz Čikaga koji je komentarisao izbore u Americi.

06.07.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija