• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.01.2023

19:30 >> 22:01

MOMCI, VI STE NAŠ PONOS! HRABRA SRBIJA PORAŽENA OD SVEMOĆNIH NORVEŽANA! Orlovi maštaju o OLIMPIJSKIM IGRAMA!

Tanjug/AP

Ostali sportovi

MOMCI, VI STE NAŠ PONOS! HRABRA SRBIJA PORAŽENA OD SVEMOĆNIH NORVEŽANA! Orlovi maštaju o OLIMPIJSKIM IGRAMA!

Podeli vest

Rukometaši Srbije poraženi su na startu druge faze Svetskog prvenstva od Norveške - 28:31 (17:14)

Završila je Srbija takmičarsko učešće na Svetskom prvenstvu, ali su izabranici Tonija Đerone ostavili izuzetan utisak i nagovestili bolje dane za srpski rukomet! Orlovi su danas poraženi u odlučujućoj utakmici od Norveške te će preostala dva meča protiv Holandije i Argentine biti bez rezultatskog značaja - 28:31 (17:14). 

Igrala je Srbija i iznad svojih mogućnosti protiv jedne od najboljih reprezentacija sveta. Vodila sve do 40 minuta kada je počela neverovatna serija Norveške, a Skandinavci nošeni Johanesenom i Sagosenom uspeli su da nadoknade minus od pet golova i tako izbace našu reprezentaciju iz borbe za četvrtfinale. 

Foto: Tanjug/AP

Nažalost, nedostaje našim momcima iskustva na ovakvim utakmicama. Znali su Norvežani da iskoriste momentum, daju gas kada je to bilo potrebno. Uključio se potom i Bergerud u meč, poskidao nekoliko zicera Orlovima, a tada su kola krenula nizbrdo. 

Pokušavao je selektor Đerona da povuče ručnu, spreči poraz, ali nije išlo... Igra Srbije potpuno se raspala, a poslednju šansu da Orlovima donese priključak propustio je Bogdan Radivojević kada je u 56. minutu imao šansu da iz kontre matira Bergeruda i tako smanji zaostatak. Ipak, golman Norveške je sjajno intervenisao i tako ubio svaku nadu da naši momci mogu do četvrtfinala. 

Foto: Tanjug/AP

Ponestale su u nastavku meča i intevencije Dejana Milosavljeva koji je briljirao među stativama tokom prvih 30 minuta. Dobio je šansu u nastavku i Vladimir Cupara, ali je golman Vesprema potvrdio da je u slaboj formi stigao na Svetsko prvenstvo. Srbija je živnula u poslednjih nekoliko minuta, ipak, bilo je prekasno...

Norvežane je do pobede predvodio Bartold sa pet golova koliko je postigao i Sagosen, po četiri su upisali Gulerud i Blonz. Sa druge strane, Petar Đorđić, Bogdan Radivojević i Miloš Orbović pet puta su tresli mrežu Norveške. 

Srbiji ostaje šansa da se bori za plasman među devet najboljih reprezentacija budući da će Francuska izvesno igrati četvrtfinale. U tom slučaju bi se lestvica za olimpijske kvalifikacije pomerila na deveto mesto do kog Orlovi mogu da dođu, ali će mnogo faktora uticati na to. 

SRBIJA - NORVEŠKA  28:31 (17:14)

Spodek dvorana, Katovice (Poljska)   Sudije: Artur Bruner, Morad Salah (Švajcarska)

Srbija: Vorkapić, Borzaš, Abutović, Radivojević, N. Ilić, Pešmalbek, V. Ilić, Kukić, Nikolić, Marsenić, Orbović, Milosavljević, Dodić, Đorđić, Cupara, Milosavljev
Selektor: Toni Đerona

Norveška: Aga, Sagosen, Bartold, Overjordet, Overbi, Saveras, Toft, Bjornsen, Gulerud, Johanesen, O'Saliven, Rainkind, Bergerud, Guileksen, Blonz, Rod
Selektor: Jonas Vile

TOK MEČA:

Drugo poluvreme: 

60. minut - KRAJ! 

58. minut - Gol Overbija... Čini se da je sve gotovo u Katovicama - 26:30!

56. minut - ĐORĐIIIIIIIIIIĆ! Pogađa šuter Srbije, evo je nada za Orlove - 26:29!

53. minut - Novi gol za Norvežane, sve se raspalo nakon sjajnog starta u drugom poluvremenu - 24:29!

52. minut - Nije bilo gola nekoliko minuta, a onda... Sander Sagosen pogađa iako je Norvežanima pretio pasivan napad i Norveška sada ima četiri gola prednosti - 24:28!

49. minut - Novi gol za Rainkinda, Norveška ima tri gola prednosti - 24:27!

47. minut - Golčina Lazara Kukića, ali na drugoj strani novi gol za Blonca - 24:26!

46. minut - VORKAPIIIIIIĆ! Izuzetno važan gol za Srbiju i to sa desnog krila, ali na drugoj strani bomba Sandera Sagosena - 23:25!

45. minut - Kontra za Blonca posle šuta Petra Đorđića, Norvežani beže na dva razlike...

43. minut - Prvi promašaj za Miloša Orbovića, Norvežani koriste šansu i sada vode posle pogotka Blonca - 23:22!

Foto: Tanjug/AP

42. minut - Nerešeno je... Pogađa Sander Sagosen posle prodora. Odmah reaguje Toni Đerona i traži tajm-aut - 22:22!

41. minut - Ogromne probleme našoj odbrani pravi Johanesen... Nemaju Orlovi rešenje za srednjeg beka Norveške - 22:21!

40. minut - Uspevaju Norvežani da probiju našu zonu, Johanesen je prošao, a na drugoj strani BRAVURA Radivojevića - 22:20!

39. minut - Isključenje za Sandera Sagosena, sa penala je siguran sada Bogdan Radivojević - 21:19!

38. minut - Mnogo sreće za Norvežane sada... Sagosen je šutirao, Milosavljev je odbranio, ali se lopta odbila u gol - 20:19!

37. minut - Greška Uroša Borzaša, ispala je lopta našem šuteru koristi to Sander Sagosen koji pogađa prazan gol Srbije... Norvežani su u naletu - 20:18!

36. minut - Snašao se sjajno Dragan Pešmalbek i matirao Bergeruda! Vraća to Magnus Rod na drugoj strani, sada se igra u izuzetno brzom tempu - 20:17!

35. minut - Problem za Srbiju... Marsenić je promašio zicer, a potom je skrivio faul za dva minuta. Norveška smanjuje zaostatak - 19:16!

34. minut - MARSE.NIIIIIIIIĆ! Sjajna akcija Srbije, vraća to ekspresno Bjornsen - 19:15!

Foto: Tanjug/AP

33. minut - Nova bomba Miloša Orbovića koji pogađa preko zone, Srbija ponovo ima četiri gola vođstva - 14:18!

32. minut - Izgubljena lopta Srbije, a na drugoj strani nova odbrana brilijantnog Milosavljeva! Nema golova na startu drugog dela igre...

31. minut - Počinje drugo poluvreme, prvi napad imaće Norvežani! Odmah nova intervencija za Dejana Milosavljeva - 17:14!

Prvo poluvreme: 

30. minut - ORBOVIIIIIIIĆ! BOMBA U ZADNJOJ SEKUNDI! ODLAZI SRBIJA NA POLUVREME SA TRI GOLA PREDNOSTI - 17:14! 

29. minut - Penal za Norvežane, loše je reagovao Jovica Nikolić i tom prilikom se povredio...

28. minut - Greška Lazara Kukića u napadu, surovo to kažnjava Magnus Rod - 16:13!

27. minut - NIKOLIIIIIIIIIĆ! Sjajno prolazi desni bek naše reprezentacije, a potom i nova intervencija za Dejana Milosavljeva - 16:12!

26. minut - Promašaj za Pešmalbeka, ali na drugoj strani sjajna reakcija Bogdan Radivojevića koji je presekao dodavanje Sandera Sagosena...

Foto: Tanjug/AP

25. minut - Mnogo sreće za Norvežane... Odbila se lopta do Magnusa Roda koji pogađa - 15:12!

24. minut - Sjajno se snašao Dragan Pešmalbek na crti i matirao Saverasa! Raste vođstvo Orlova i mora tajm-autom da reaguje Jonas Vile - 15:11!

23. minut - 3/3 za Nemanju Ilića iz penala! Održava naša reprezentacija tri gola prednosti - 14:11!

22. minut - Smanjuju norvežani, ponovo je precizan iz penala bio Bartold, usledio je loš napad Srbije, a potom gol Overbija - 13:11!

20. minut - MILOSAVLJEEEEEEV! Nova parada srpskog golmana, na drugoj strani kao šilo je prošao Jovica Nikolić - 13:9! Na dva minuta mora da izađe Ilija Abutović... Ovo je drugo isključenje za našeg najboljeg defanzivca!

19. minut - Ponovo pogađa Bogdan Radivojević! Sjajno Srbija deluje u prvom poluvremenu, a potom i dobra reakcija Dejana Milosavljeva koji brani zicer Gulerudu - 12:9!

17. minut - Imaće Srbija u naredna dva minuta igrača više pošto je Rainkind isključen. Novi gol iz penala postiže Nemanja Ilić, a potom Milsavljev sjajno reaguje i zaustavlja pokušaj Johanesena - 10:8!

16. minut - RADIVOJEVIIIIIIĆ! Iz malog ugla pogodio je Bogdan Radivojević, ali su Norvežani uspeli još jednom da iskoriste igrača više i smanje zaostatak - 10:9!

Foto: Starsportphoto

15. minut - Morao je da šutira Petar Đorđić budući da je našoj reprezentaciji pretio pasivan napad, uspeo je da odbrani Saveras, a na drugoj strani novi gol Rainkinda - 9:8!

14. minut - Isključenje za Iliju Abutovića... Uspeo je pivotmen Gulerud da okrene našeg specijalistu za odbranu, a siguran iz penala bio je Bartold - 9:7!

13. minut - Prošao je Lazar Kukić između krajnjeg i drugoj u odbrani, Srbija je maksimalno iskoristila igrača više i stekla pristojnu prednost - 9:6!

12. minut - Četvrta odbrana za Dejana Milosavljeva koji zaustavlja udarac Johanesena, imaće Srbja prvu šansu da ode na tri gola prednosti!

11. minut - Postiže gol Johanesen. Povukli su Orlovi "brzi centar" i iznudili isključenje Overbija! Sjajna saradnja Đorđića i Mijajla Marsenića, a siguran sa linije sedam metara bio je kapiten Nemanja Ilić - 8:6!

10. minut - BOMBAAAAAAA! Ponovo se digao Petar Đorđić i pocepao norvešku mrežu - 7:5!

10. minut - Novi gol za Kristijana Osalivena, napravio mu je mnogo prostora Gulerud - 6:5!

9. minut - Greška Srbije u kontri, koristi to Sebastijan Bartold, ali vraća ekspresno dva gola prednosti Miloš Orbović. Treći put je desni bek naše reprezentacije našao put do Bergerudovog gola - 6:4!

7. minut - Nova intervencija Dejana Milosavljeva koji zaustavlja šut Rainkinda! Dobro je čuvar naše mreže ušao u meč, a na drugoj strani golčina Miloša Orbovića - 5:3!

Foto: Starsportphoto

6. minut - ĐORĐIIIIIIĆ! Pretio je Srbiji pasivan napad nakon nešto slabije igre Orlova, ali se podigao naš bombarder i doneo novo vođstvo četi Tonija Đerone - 4:3!

5. minut - Cepa mrežu Norvežana Petar Đorđić, sjajno je levi bek Srbije ušao u mreč, ali na drugoj strani vraća to Bjornsen - 3:3!

4. minut - Atraktivno je Srbija pokušala preko Bogdana Radivojevića, ali je krilo Orlova prestupilo, na drugoj strani kažnjava to O'Saliven - 2:2!

3. minut - MARSENIIIIIIĆ! Spektakularna akcija Orlova, pivotmen Srbije dočekao je loptu od Lazara Kukića i kokicom savladao Bergeruda, ali vraća to sa crte Magnus Gulerud - 2:1!

2. minut - Isključen je Marko Milosavljević u prvom napadu Norveške, ali je uspela Srbija da se odbrani uprkos igraču manje.

1. minut - Utakmica je počela! Prvi napad na meču za reprezentaciju Srbije i odmah šut Miloša Orbovića koji pogađa prvi ugao i matira Tjorborna Bergeruda - 1:0!

20:09 - Rukometaši Srbije su u drugu fazu preneli dva boda, dok su Norvežani u koferima poneli maksimalna četiri boda. Trenutno je prva Nemačka koja je danas savladala Argentinu i osvojila šesti bod, dok je Holandija nadigrala Katar i stigla do četvrtog boda. 

 

Standings provided by Sofascore

 

19:54 - Srbija i Norveška su poslednju takmičarsku utakmicu odigrali 2018. godine kada su Skandinavci na Evropskom prvenstvu bili bolji sa 32:27. Ipak, od tada se mnogo toga promenilo i Orlovi danas igraju daleko bolje neko pre pet godina u Zagrebu. 

19:43 - Selektor Srbije opredelio se za isti sastav koji je nastupao i protiv Katara pre dva dana. Pozitivno je što je spreman golman Dejan Milosavljev, on je zbog povrede propustio prva dva duela u grupi, ali se protiv Katarana vratio u velikom stilu i poneo titulu MVP-a!

19:36 - Večerašnji duel između Srbije i Norveške sudiće švajcarski par Artur Bruner - Morad Salah. Oni su dobili poverenje od IHF-a da dele pravdu na utakmici koja bi mogla da odluči putnika u četvrtfinale Svetskog prvenstva. 

19:30 - Dobro došli na lajv prenos utakmice Svetskog prvenstva između rukometaša Srbije i Norveške. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Evakuacija ako bude potrebe! Oglasio se ambasador Srbije u Libanu
Društvo

Evakuacija ako bude potrebe! Oglasio se ambasador Srbije u Libanu

Ambasador Srbije u Libanu Milan Trojanović izjavio je večeras za Tanjug da je ambasada u stalnom kontaktu sa srpskim državljanima u toj zemlji, dodajući da ambasada i Ministarstvo spoljnih poslova planiraju kako da izvedu evakuaciju naših državljana ako za tim bude potrebe.

01.10.2024

20:43

TV

Šta znači biti pametan Srbin? U savremenom društvu živimo kao bića bez svesti! (VIDEO)
Live TV

Šta znači biti pametan Srbin? U savremenom društvu živimo kao bića bez svesti! (VIDEO)

Kažu da je uporna manipulacija putem javnih glasila dovela do toga da se vrši ogroman uticaj na mozgove. Ako bismo se vratili u prošlost, setili bismo se Milana Grola koji je napisao da nikada nije želeo da bude ni veliki ni mali Srbin, već pamentan Srbin. Šta znači biti pametan Srbin u 21. veku? Na ovu temu u emisiji "Stav" govrili su istoričar Bojan Dimitrijević i Slavoljub Kačarević.

01.10.2024

13:39

Šiptari pretukli srpsku porodicu u Gračanici! Policija "ne zna ništa", a Kurti samo trlja ruke! (VIDEO)
Live TV

Šiptari pretukli srpsku porodicu u Gračanici! Policija "ne zna ništa", a Kurti samo trlja ruke! (VIDEO)

Na jučerašnji dan 1998. godine iz zasede su ubijena petorica srpskh vojnika, dok su dvojica teško ranjena. Odgovorni za ovo su pripadnici OVK kojima se još uvek sudi u Hagu. U Gračanici se dogodio još jedan napad na srpsku porodicu. Da li će pravda ikada biti zadovoljena? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Lazar Stević, dopisnik Informera sa KiM, državni sekretar Nikola Vukelić i Demo Beriša, predstavnik Matice Albanaca u Srbiji.

01.10.2024

10:01

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Američki razarači gađali iranske projektile - neuspešno?! Teheran slavi, tvrdi da je uništio 20 aviona F-35!
Ako je ovo tačno...

Američki razarači gađali iranske projektile - neuspešno?! Teheran slavi, tvrdi da je uništio 20 aviona F-35!

Američko ministarstvo odbrane saopštilo je da su razarači američke mornarice pozicionirani u regionu Bliskog istoka ispalili desetak projektila presretača na rakete koje su ispaljene iz Irana na Izrael. Pentagon nije naveo da li su iranski projektili oboreni! Da sve bude još indikativnije, Agencija „Šafakna" tvrdi da u napadu uništeno više od 20 izraelskih aviona F-35. Najmanje 80 odsto lansiranih projektila navodno je pogodilo predviđene mete!.

01.10.2024

23:03

Izrael jasan, Iran će tokom noći zažaliti što nas je napao! Teheran strahuje da je meta vrhovni vođa Ali Hamnei, odmah ga prebacili na tajnu lokaciju!
Bliski istok gori

Izrael jasan, Iran će tokom noći zažaliti što nas je napao! Teheran strahuje da je meta vrhovni vođa Ali Hamnei, odmah ga prebacili na tajnu lokaciju!

Iran očekuje napad Izraela koji će prema informacijma beybednosnih službi uslediti već tokom noći! Iranski vrhovni vođa Ali Hamnei smešten je na bezbednoj lokaciji nakon što je Teheran ispalio projektile na Izrael! Teheren ne želi da bilo šta prepusti slučaju, pogotovo posle ubistva vođe Hamasa Hasana Nasrarlaha iza kojeg stoji potpis Mosada!

01.10.2024

21:27

Zabava

Magazin

Da li će vam vegetarijanstvo zaista pomoći da duže živite i budete zdraviji?
Zdravlje

Da li će vam vegetarijanstvo zaista pomoći da duže živite i budete zdraviji?

Decenijama se govori o tome da je vegetarijanska ishrana dobra za zdravlje i verovatno ste više puta čitali o brojnim slavnim osobama koje su se odrekle mesa, a često i ostalih namirnica životinjskog porekla. Mada je meso glavni izvor proteina i obavezno ga treba jesti u detinjstvu i tokom rasta, da li njegovo kasnije odbacivanje automatski znači gubitak težine? Hoće li vam vegetarijanstvo zaista pomoći da duže živite i budete zdraviji?

01.10.2024

21:00

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija