• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.01.2023

17:20

Gajičić: Oprosti Srbijo, odluka za "Trku oko Kosova" je stav pojedinaca

printscreen

Ostali sportovi

Gajičić: Oprosti Srbijo, odluka za "Trku oko Kosova" je stav pojedinaca

Podeli vest

Najbolji srpski biciklista svih vremena Saša Gajičić razočaran je poslednjim dešavanjima u Biciklističkom savezu Srbije, a naročito odlukom čelnika ovog saveza da u pretkalendar za 2023. godinu uvrste „Trku oko Kosova“

On ne može da veruje da u trenucima kada je situacija u južnoj Srpskoj pokrajini toliko zategnuta neko može da uradi ovako nešto.

Da stvar bude gora, dopušteno je da trku organizuje Biciklistički savez samoproglašene republike, a trostruki pobjednik Trke kroz Srbiju, učesnik Đira i mnogih svjetskih klasika naglašava da je to stav pojedinaca, a nikako najvišeg tijela srpskog biciklizma. 

- Osuđujem stav koji na bilo koji način priznaje samoproglašeno Kosovo kao posebnu državu, a ovom odlukom to je urađeno. Naša južna pokrajina je deo Srbije i uvek će to biti! Verujem da je odluka Biciklističkog saveza Srbije stav pojedinca, a ne naših biciklista, biciklističkih radnika i klubova. Molim sve građane Srbije da nas ne osuđuju, takođe molim i naš narod na Kosovu i Metohiji da nam oprosti jer onaj koji je to dozvolio očigledno nije svestan šta je uradio. Uveren sam da klubovi neće ni uzeti razmatranje učešća na ovoj trci – naglasio je Gajičić.

Problemi u Biciklističkom Savezu Srbije kojim predsedava Radomir Pavlović sve su veći. To je pokazala i poslednja Skupština na kojoj se okupilo devet od gotovo 50 delegata, a prethodno je polovina članova Upravnog odbora podnela ostavke.

Finansijska situacija daleko je od sjajne, pa je sve veći broj klubova koji negoduju i žele promene. Kap koja je prelila čašu svakako je ova skandalozna odluka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Biciklista

pre 1 godinu

Nismo znali da Saša Gajičić priča bosanski? Do sada nije pričao :) Znači tekst je napisao njegov kum kriminalac i dezerter Kuvalja Vladimir. Šljam srpskog sporta i biciklizma!

Ano

pre 1 godinu

Haj ne trtoljajte, pa Vučić je priznao Kosovo priznajući dokumenta Kosova! Ova država se i dalje koristi za dnevno-političku upotrebu iako su svi svjesni da je Kosovo samostalna zemlja i da će ta samostalnost biti sve jača i jača. Više od 90 % vas nije bilo ni blizu Kosova a kamo li na Kosovu, idite tamo gospodo i biće vam jasno sve ovo o čemu govorim. Sjever Kosova je stecište srpskih kriminalaca i to je jedina nit koja ovu vlast veže za njega! Što prije ovo shvatite biće vam bolje, jer iz prethodnog iskustva znamo da je svaka nova ponuda za dogovor gora od one prethodne i da svaki put dobijate sve manje, dok vam na kraju ne ponude bukvalno šipak. Razum u glavu gospodo!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15