• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.01.2023

23:18

SKANDINAVCI SIGURNO DO TRONA U SVOJIM GRUPAMA! Poznati SVI PAROVI ČETVRTFINALA Svetskog prvenstva!

Tanjug

Ostali sportovi

SKANDINAVCI SIGURNO DO TRONA U SVOJIM GRUPAMA! Poznati SVI PAROVI ČETVRTFINALA Svetskog prvenstva!

Podeli vest

U poslednjim mečevima grupne faze, Danska je pobedila Egipat sa 30:25 (17:12) i osvojila prvo mesto u Grupi 4, dok je Nemačka poražena od Norveške rezultatom 26:28 (16:18) u Grupi 3

Danci su trijumfom izbegli duel sa Švedskom, i veliki je favorit u predstojećem okršaju sa selekcijom Mađarske.

U drugom derbiju, Norveška je posle velike borbe pobedila Nemačku sa 28:26 (18:16), osvojila je prvo mesto, ali je jasno da će Nemačka i Norveška imati izuzetno težak zadatak protiv Francuske i Španije.

Panceri će u četvrtfinalu igrati derbi protiv Francuske, dok će Norveška na megdan Špancima u još jednom derbiju, Švedska je favorit protiv Egipćana, kao i Danci sa Mađarima.

Deveto mesto je osvojila selekcija Hrvatske, a samim tim i gotovo sigurno mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Međutim, ambicije su bile daleko veće, pa hrvatski mediji, kao i sportska javnost uveliko traži ostavku selektora Hrvoja Horvata.

Foto: Tanjug

 

Od ostalih selekcija iz regiona Slovenija je zauzela 10. a Srbija 11. mesto i slobodno se može reći da su pomenute selekcije opravdale očekivanja. Nije razočarala ni Crna Gora, ali je selektor Zoran Roganović podneo ostavku, a iskusni kapiten Vasko Ševaljević odlučio da se oprosti od nacionalnog tima.

Razočarala je Severna Makedonija koja nije uspela da se probije u drugu fazu takmičenja, da bi kasnije u razigravanju od 23. do 32. mesta, pobedila Alžir i Maroko.

Nokaut faza kreće 25. januara, a ovo su parovi četvrtfinala: Francuska – Nemačka, Norveška – Španija, Švedska – Egipat, Danska – Mađarska.

REZULTATI

Grupa 3

Nemačka - Norveška 26:28 (16:18)

Srbija - Holandija 32:30 (15:17)

Katar - Argentina 22:26 (9:12)

Пласман обезедио Sofascore

Grupa 4

SAD - Belgija 24:22 (14:12)

Hrvatska - Bahrein 43:32 (17:16)

Egipat - Danska 25:30 (12:17)

Пласман обезедио Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!
Društvo

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom i to uglavnom u drugom delu dana a najviša dnevna temperatura biće od 20 do 25 stepeni, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

01.05.2024

12:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15