• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.01.2023

14:04

BRAVO, MAJSTORE! Luka osvojio VELIKU bronzu za Srbiju!

OKS

Ostali sportovi

BRAVO, MAJSTORE! Luka osvojio VELIKU bronzu za Srbiju!

Podeli vest

Veliki uspeh za Srbiju je prva medalja na Zimskom olimpijskom festivalu mladih posle punih 16 godina

Posle osvojena dva peta mesta u trkama na 1.000 i 1.500 metara mladi Luka Jašić je uzeo bronzu u brzom klizanju na 500 metara!

On se prvo plasirao u četvrtfinale tako što je bio prvi u svojoj kvalifikacionoj grupi sa vremenom 43,462 sekunde, potom je sa slabijim vremenom 44,266 bio prvi u četftfinalnoj grupi i ušao je lagano u polufinale. Tu je bio drugi sa vremenom 43,713 i na kraju je finale otklizao za 43,805 sekundi i doneo je našoj zemlji istorijski uspeh!

 

 

- Osećam se ponosno i veoma srećno. Izuzetno sam zadovoljan rezultatom, dao sam sve od sebe, a drugo mesto je zaista bilo moj san. Perfektno sam klizao četvrtfinale i polufinale. Nažalost, u finalu sam propustio jedan mali detalj i nisam imao baš puno sreće. Ipak, sve je dobro prošlo na kraju, ja sam zadovoljan. Zadovoljan sam, moglo je bolje da prođe, nisam imao sreće, ali to je ipak dobro. Ispunio sam svoja očekivanja i pomerio sam svoje rezultate, što mi je i bio cilj pre početka ovog takmičenja - izjavio je mladi Luka Jašić.

Luka je kao dečak počeo da se bavi ovim sportom koji kod nas nije tako popularan, a nada se da bi 2026. godine u Kortini D'Ampeco mogao da ima i olimpijski nastup!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija