• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.02.2023

06:40

Poznati sportista se nagodio s tužilaštvom u Beogradu! Narko-rukometaš dobio osam meseci 'nanogice'

Printscreen

Ostali sportovi

Poznati sportista se nagodio s tužilaštvom u Beogradu! Narko-rukometaš dobio osam meseci 'nanogice'

Podeli vest

Miloš Medenica (34), koji je u novembru uhapšen na beogradskom aerodromu sa kesicom heroina u gaćama, priznao je krivicu za posedovanje droge i ometanje policajca na dužnosti, pa je dobio kućni zatvor

Miloš Medenica (34), bivši rukometaš Crvene zvezde, koji je u novembru 2022. uhapšen na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" sa kesicom heroina u gaćama, osuđen je na osam meseci kućnog zatvora, uz "nanogicu", kao i na novčanu kaznu od 350.000 dinara.

Medenica, koji je bio i direktor privatne klinike za lečenje bolesti zavisnosti, osuđen je na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je sklopio sa Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu. Teretio se za nedozvoljeno posedovanje narkotika, kao i za ometanje službenog lica u obavljanju dužnosti.

Bio nervozan

Bivši rukometaš je, inače, uhapšen početkom novembra prošle godine na aerodromu, kad je trebalo da se ukrca na let za inostranstvo.

- Dok je stajao u redu da čekira kartu, nervozno je cupkao nogom, često je izlazio iz reda i vraćao se. Policajcima koji patroliraju na aerodromu bilo je čudno njegovo ponašanje. Kad su mu zatražili dokumenta, Medenica je počeo da viče i da traži objašnjenje zašto mu policajci traže pasoš - priča naš sagovornik blizak istrazi i dodaje:

- Patrola ga je zatim zamolila da pođe s njima u službene prostorije, ali Medenica je u panici počeo nekog da poziva telefonom. Policajci su pokušali da mu oduzmu telefon, ali on je počeo da ih gura i da se otima. Budući da je korpulentan i veoma snažan, savladan je tek nakon što je došla specijalna jedinica koja obezbeđuje aerodrom.
Prilikom pretresa u službenim policijskim prostorijama kod Medenice je u donjem vešu otkrivena jedna kesica u kojoj je bilo oko osam grama heroina, zbog čega mu je određeno zadržavanje do 48 sati.

Direktor klinike

Zanimljivo je što se Miloševa fotografija nalazila na sajtu privatne klinike za lečenje bolesti zavisnoti, gde je on bio predstavljen kao direktor. Međutim, nakon što je Informer prvi objavio da je Medenica uhapšen, slika bivšeg sportiste je brzo uklonjena.

Inače, moto ove bolnice, koji je možda i sam Medenica smislio dok je bio direktor, glasi: "Mesto gde novi život započinje. Ako mislite da nema nade, varate se." Na sajtu se dalje navodi da je reč o modernoj bolnici, gde se leči svaki oblik zavisnosti, i to u roku od samo sedam do 14 dana, "bez supstitucione terapije na kraju lečenja".

Podsetimo, Medenica se 2020. oženio doktorkom plastične hirurgije, a pre toga bio je u vezi i s pevačicom Gabrijelom Pejčev.

Pao na doping-testu i 2014. godine

Miloš Medenica je bio u žiži javnosti i 2014, kada je bio pozitivan na doping-testu posle utakmice trećeg kola Superlige. Naime, Antidoping agencija Republike Srbije objavila je da je srednji bek Crvene Zvezde bio pozitivan na zabranjene supstance - karboksi THC i sibutramin (stimulans koji se nalazi u suplementima, ali i zelenom čaju). Rukometni savez Srbije, koji je nadležan za postupanje u prvom stepenu u ovom slučaju, doneo je tada odluku o privremenoj suspenziji sportiste do okončanja postupka.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)
Live TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)

U emsiji "Info dan" gostovali su Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM i Ljubomir Marić, bivši narodni poslanik. Oni su govorili o značaju mosta na Ibru i zbog čega je za Srbe toliko važno da most ostane zatvoren. Uživo u program javio se i dopisnik Informera Lazar Stević koji je govorio o tome kakva je trenutna situacija na mostu na Ibru.

14.08.2024

15:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija