• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.03.2023

19:48

BLIŽI SE SPEKTAKL U PINKIJU! Najtalentovaniji srpski bokser ŽELI TITULU na proslavi JUBILEJA!

Bokserski savez Srbije

Ostali sportovi

BLIŽI SE SPEKTAKL U PINKIJU! Najtalentovaniji srpski bokser ŽELI TITULU na proslavi JUBILEJA!

Podeli vest

Bliži se početak jubilarnog 60. „Memorijala Branko Pešić“, koji će ove godine okupiti sa čak pet kontinenata.

Takmičenje na čuvenom „Beogradskom pobedniku“ počinje 29. marta u zemunskoj hali „Pinki“, a sve oči biće uprte u mladog Semiza Pinju Aličića.

„Srpski Pakjao“ je u žižu interesovanja došao pre pet godina, kada je sa nepunih šesnaest leta postao juniorski Šampion Evrope.

Ređali su se potom uspesi, kako na domaćoj sceni, tako i na turnirima, gde god da je učestvovao.

- Dosta mi znači iskustvo koje sam stekao u prethodnom periodu, na različitim i jakim takmičenjima. Na prošlom Beogradskom pobedniku sam stigao do finala, pobedio sam šampiona Azije, a izgubio u borbi za pehar od Jermena. Nadam se da ću sada napraviti iskorak i podići trofej najprestižnijeg turnira na ovim prostorima – rekao je „Pinja“ Aličić za „Informer“.

Foto: Bokserski savez Srbije

Momak rođen 2002. se rezultatima afirmisao u Loznici, u koju je stigao iz Mačve. Ipak, krajem prošle godine vratio se u tabor Šapčana, sa kojima će pokušati da ostvari zapažene uspehe na domaćoj sceni.

- Dosta se probudio boks u Srbiji, u obe konkurencije. Svi se maksimalno trudimo da što više doprinesemo napretku „plemenite veštine“ na ovim prostorima. Posebna je čast kada se takmičimo za nacionalni tim – dodaje dvadesetogodišnji Aličić.

Najperspektivniji srpski bokser smatra da će u zemunskom „Pinkiju“ uspeti da potvrdi primat u kategoriji do 60 kg.

- Mnogima je to poslednja provera pred Svetsko prvenstvo. Svi učesnici će povesti po dva najbolja takmičara, kako bi što bolje sačekali start najveće planetarne smotre. Srbija nema čega da se plaši, na prethodnom „Beogradskom pobedniku“ smo proglašeni za najbolju selekciju, sa pet zlata, tri srebra i šest bronzi. Želimo da pomerimo granicu i okitimo se sa još nekim najsjajnijim odličjem – istakao je Semiz Aličić Pinja za „Informer“.

Foto: Bokserski savez Srbije

"Memorijal Branko Pešić" će biti poslednja provera bokserima pred odlazak na SP, koje će biti održano od prvog do 14. maja 2023. u Uzbekistanu. Treba reći da su šampioni "Beogradskog pobednika“, između ostalih, bili: Bogdan Kahriman, Mate Parlov, Jovan Džakula, Zvonko Vujin, Svetomir Belić, Dragomir Vujković, Ljubinko Veselinović, Tadija i Slobodan Kačar, Mirko Puzović, Sreten Mirković, Miodrag Perunović, Bratislav Ristić, Dragan Konovalov, Aziz Salihu, Plamen Jankov, Ante Josipović, Ivan Ribać...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Romi se sećaju pakla koji su pre 25 godina doživeli na Kosovu i Metohiji: Kuće im spaljivane, proganjani su i proterivani
Politika

Romi se sećaju pakla koji su pre 25 godina doživeli na Kosovu i Metohiji: Kuće im spaljivane, proganjani su i proterivani

U francuskom gradu Troyesu održana je ceremonija obeležavanja Dana sećanja na stradale, prognane i nestale Rome na Kosovu i Metohiji. Burhan Osmani, organizator i inicijator ovog događaja, podsetio je prisutne na teške okolnosti u kojima su se Romi našli tokom rata na Kosovu i Metohiji u drugoj polovini 1990-ih godina, kada su Albanci hteli da otcepe južnu srpsku pokrajinu.

21.06.2024

19:42

Otkriveno! Evo kada će biti izabran novi gradonačelnik Beograda!
Politika

Otkriveno! Evo kada će biti izabran novi gradonačelnik Beograda!

Predsednik Skupštine Grada Beograda, Nikola Nikodijević, zakazao je 2. sednicu Skupštine grada Beograda za ponedeljak, 24. jun, u 10 časova. Mesto održavanja sednice je zgrada Skupštine grada na Trgu Nikole Pašića 6, u velikoj sali u prizemlju. Na dnevnom redu ove sednice naći će se izbor gradonačelnika Beograda, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća.

21.06.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze
Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze

Brioni su nacionalni park i čuveno hrvatsko letovalište koje čine nekoliko ostrva i danas se pominje kao omiljeno mesto za odmor Josipa Broza Tita. Ali, i Srbija ima Brione...

20.06.2024

17:51