• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.04.2023

11:27

ĐERONA OBJAVIO SPISAK RUKOMETAŠA ZA MEČEVE SA FINSKOM I SLOVAČKOM! Vraća se Cupara, nema Nikolića...

Starsportphoto

Ostali sportovi

ĐERONA OBJAVIO SPISAK RUKOMETAŠA ZA MEČEVE SA FINSKOM I SLOVAČKOM! Vraća se Cupara, nema Nikolića...

Podeli vest

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona objavio je danas spisak igrača na koje računa u poslednje dve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, protiv Finske 27. aprila i Slovačke tri dana kasnije.

Posebno raduje povratak oporavljenog golmana, Vladimira Cupare, koji kao osvajač mađarskog Kupa zajedno sa Draganom Pešmalbekom dolazi na ovo okupljanje. Desni bek Jovica Nikolić nastavlja da kuburi sa povredama i neće biti na raspolaganju Đeroni.

Pred najboljim srpskim rukometašima u aprilskoj EHF nedelji državnih timova su poslednja dva izazova na putu do Evropskog prvenstva. koje će u januaru 2024. godine biti igrano u Nemačkoj.

Trenutno sa druge pozicije na tabeli uz isti broj bodova kao prvoplasirana Norveška, ali uz slabiju gol razliku, izabranike Tonija Đerone na papiru očekuje lakši zadatak - gostovanje u Finskoj i gotovo izvesno overa plasmana protiv Slovačke pred domaćom publikom.

Uz planiranih 18 igrača koji su na spisku Đerone, sa ekipom će sve vreme trenirati golman Milan Bomaštar i desno krilo Uroš Kojadinović. Kao i prilikom prethodnih akcija, momci koji su deo razvojnog tima okupiće se dan ranije i trenirati sa stručnim štabom A tima: Andrej Trnavac, Dimitrije Jelić, Miloš Grozdanić, Marko Srdanović, Danilo Radović, Milan Jovanović, Milan Pušica, Nikola Zečević, Mirko Đurović, Veljko Popović, Nikola Ivanović, Ognjen Karlaš, Milan Milić, Uroš Kojadinović, Mateja Dodić, Uroš Pavlović, Luka Rogan, Marko Jevtić, Stefan Petrić, Nikola Perić.

Utakmica protiv Finske na programu je 27. aprila u Vantu, nedaleko od Helsinkija, sa početkom u 19 časova po lokalnom vremenu. Poslednja utakmica u kvalifikacionom ciklusu za Evropsko prvenstvo igra se tri dana kasnije u 18 časova, pred novosadskom publikom u Spensu, kad u Srbiju dolazi Slovačka.

Spisak igrača na koje Đerona računa u susretima sa Finskom i Slovačkom:

Golmani: Vladimir Cupara i Dejan Milosavljev.
Leva krila: Nemanja Ilić, Vanja Ilić.
Pivoti: Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Luka Rogan.
Desna krila: Bogdan Radivojević, Vukašin Vorkapić.
Bekovi: Petar Đorđić, Ilija Abutović, Uroš Borzaš, Lazar Kukić, Marko Milosavljević, Stefan Dodić, Nikola Zečević, Miloš Orbović i Predrag Vejin.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija