• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.04.2023

11:24

SKANDAL NAD SKANDALIMA! Čitaoci "odlepili" zbog intervjua Šumahera o kojem bruji svet!

ap photo

Ostali sportovi

SKANDAL NAD SKANDALIMA! Čitaoci "odlepili" zbog intervjua Šumahera o kojem bruji svet!

Podeli vest

Pravu buru izazvao je nemački list "Die Aktuelle" koji je objavio navodni intervju sa legendarnim vozačem Formule 1 Mihaelom Šumaherom.

Skoro 10 godina je prošlo otkako se Nemac Mihael Šumaher povredio na skijanju na Alpima i od tada se u tajnosti leči i niko nikada nije otkrio detalje o tome kako teče oporavak.

Njegova supruga Korina po svaku cenu želi da sakrije sve što tiče stanja fenomenalnog vozača i zbog toga je do sada bilo nekoliko pokušaja ucena paparaca, koji su tvrdili da imaju fotografije Nemca i da su spremni da ih puste u javnost.

Foto: ap photo

 

Sa druge strane, novinari pomenutog lista su sa skandaloznom naslovnom stranom rešili da privuku pažnju čitalaca! Oni su istakli da su uspeli da urade intervju sa vozačem, koji ne izlazi iz kuće, ali se ispostavilo da je reč o klasičnoj prevari.

 

 

Novinari su iskoristili veštačku inteligenciju, dopuštajući joj da odgovara na pitanja umesto jednog od najboljih vozača u istoriji Formule 1, ali i sportista uopšte. Veštačka inteligencija odgovorila je da Šumaher može da stoji na nogama uz pomoć najbližih, ali i da bez podrške porodice ne bi preživeo toliko teških godina.

Odgovori su zasnovani na bazi informacija sa interneta, a "Die Aktuelle" se zbog ovog teksta našao na žestokom udaru čitalaca i celokupne javnosti, pa ne bi bilo čudno da porodica podigne tužbu protiv lista, koji je nestvarno podigao tiraž nakon ove naslovnice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mito

pre 1 godinu

Izgleda da su nemački novinari, bili na školovanju u Srbiji. Mislio sam da je Nemačka ozbiljna država, mada to ne mogu da kažem za novinare, koji su podložni uticaju politike, pa su kroz svoju istoriju napadali Srbiju ( i sve što je Srbija stvorila pa i Jugoslaviju), pod uticajem politike, ali da se spuste na lični primitivni nivo, kao naši nazovi novinari (istraživačke veličine), koje na najprimitivniji način vređaju ljude, bez dokaza, zbog ličnih anemoziteta, a sada vidim da se taj narativ preneo i na povređivanje ikona svoje države (tipično naše). Izglead da ni Nemci nisu po tom pitanju daleko od nas. Malo morala.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija