• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.05.2023

20:07

VOJVODINA BRANI KRUNU! Lale preživele "STRELIŠTE"! Desetkovani DINAMO časno PAO pred ŠAMPIONOM!

Starsportphoto

Ostali sportovi

VOJVODINA BRANI KRUNU! Lale preživele "STRELIŠTE"! Desetkovani DINAMO časno PAO pred ŠAMPIONOM!

Podeli vest

Rukometaši Vojvodine plasirali su se u finale ARKUS lige pošto su sa 26:23 (14:2) savladali Dinamo u drugom meču polufinalne serije.

Bio je Dinamo jedini "kriptonit" moćne Vojvodine u regularnom delu sezone budući da je četa Borisa Rojevića poraz doživela upravo u Pančevu. Nadali su se "Vukovi" da bi taj uspeh mogli da ponove u polufinalnoj seriji ARKUS lige, ali od toga nema ništa. Izabranicima Dragana Markovića presudila je kratka klupa, te će crveno-beli iz Novog Sada imati priliku da protiv Partizana ili Metaloplastike dođu do svoje 11 uzastupne titule - 26:23 (14:12). 

Mnogo faktora uticalo je na krajnji ishod današnje utakmice, a nema sumnje da je ogroman peh za Pančevce bila povreda iskusnog Duška Čelice sredinom drugog poluvremena. Reprezentativac Bosne i Hercegovine je do tog momenta komandovao odbranom, bio najbolji strelac svoje ekipe, ali je nakon sudara sa Barisom Pohuskim morao na klupu... Da stvar po Dinamo bude gora, nije trener Marković mogao da računa na svoja dva najbolja igrača Danila Radovića i Uroša Pavlovića koji su zbog povrede, odnosno suspenzije danas bili van stroja. 

Foto: Starsportphoto

Vojvodina je furiozno otvorila utakmicu i povela sa 5:2, delovalo je da će Lale biti ubedljivije u Pančevu nego nekoliko dana ranije u Slanoj bari, ali se Dinamo "razbudio" na krilima Čelice u ekspresno se vratio u meč. Ipak, srpski šampion je uspeo da održava svoju prednost do poluvremena i na odmor ode sa dva gola vođstva. 

Dao je tada Marković šansu izdancima Dinamove akademije - Aleksi Jaćimovskom , Vuku Novakoviću i Urošu Staniću koji su "razmrdali" svoju ekipu. Pančevci su u drugom poluvremenu delovali raspoloženije za igru, na golu je briljirao Nemanja Marjanović te je domaći sastav posle deset minuta došao do preokreta. 

Išlo je sve u pravom smeru za goste, već su Pančevci na horizontu videli "majstoricu", a onda se posle pomenutog sudara Čelice i Pohuskog sve raspalo. Dala je Vojvodina gas, na crti je briljirao mladi Luka Rogan koji je proglašen i najboljim akterom utakmice, pa su Lale posle 60 minuta atomskog rukometa uspele da se plasiraju u finale ARKUS lige.

Foto: Starsportphoto

Najefikasniji na meču bio je Baris Pohuski sa sedam golova, četiri je dodao Darko Milenković, a tri puta su strelci za Vojvodinu bili Bojan Rađenović i Luka Rogan. Sa druge strane, Pančevce je predvodio Čelica sa šest golova, pet je dodao "golobradi" Veljko Čabrilo, a četiri mađarski reprezentativac Stefan Sunajko. 

Vojvodina će u finalu ARKUS lige igrati protiv boljeg iz duela Partizana i Metaloplastike. Crno-beli su slavili na Banjici u prvoj utakmici, a serija se sutra nastavlja u Šapcu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)
Društvo

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prisustvovao je danas puštanju u rad dela stanične zgrade Železničke stanice Novi Sad i najavio da će do kraja avgusta ili početkom setpembra biti završene sve druge stanice na brzoj pruzi između Novog Sada i Subotice, koja bi trebalo da bude puštena u saobraćaj najkasnije početkom decembra.

05.07.2024

16:30

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija