• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.05.2023

21:48

ON JE PRAVI POBEDNIK I HEROJ! Poljak odustao od SVETSKE TITULE zbog supruge! nisam mogao da prestanem da plačem, bojao sam se da li će preživeti

EPA

Ostali sportovi

ON JE PRAVI POBEDNIK I HEROJ! Poljak odustao od SVETSKE TITULE zbog supruge! nisam mogao da prestanem da plačem, bojao sam se da li će preživeti

Podeli vest

Poljski ski skakač David Kubacki odrekao se titule svetskog šampiona kako bi bio uz suprugu tokom teške operacije srca.

Svedoci smo poslednjih godina stravičnih scena širom sveta, ali nas često vrlo pozitivno iznenade pojedinci. Jedan od njih je i David Kubacki, poljski ski skakač, koji se odrekao svetske titule (Kristalnog globusa) kako bi bio uz svoju suprugu tokom teške operacije srca! 

Vodio je David Kubacki u geleranom plasmanu sve do poslednjeg vikenda na Planici kada je rešio da se povuče. Dobio je Poljak neprijatan poziv iz bolnice, tada mu je saopšteno da se njegova supruga Marta nalazi u kritičnom stanju i da je u toku operacija srca. David nije imao nikakvu dilemu već se odmah uputio ka Poljskoj kako bi bio uz svoju suprugu. 

 

 

Stanje je bilo kritično, nije bilo sigurno ni da će Marta Kubacki preživeti, operacija srca je trajala satima, ali je nakon velike borbe lekarskog tima David dobio lepe vesti. Marta je preživela, a nekoliko nedelja kasnije napustila bolnicu kako bi kod kuće, uz supruga, mogla da nastavi sa lečenjem. 

- Doktori su uradili odličan posao. Uspeli smo da napustimo bolnicu za manje od mesec dana. Bilo je jako, jako loše, ali njeno srce se nije predalo. Ovo je čudo. Sada ima pejsmejker koji joj pomaže pri radu srca, ali znamo da nam život više neće biti isti - rekao je David Kubacki. 

Priznao je Poljak da mu je taj period života bio najteži, ali da nije imao nameru da se preda već zajedno sa suprugom nastavi život. 

- Znaš da u bolnici ne možeš ništa da uradiš da joj pomogneš, ali se trudiš da budeš uz dvoje voljene dece i da ih čuvaš. Sada više moram da čuvam decu i vodim brigu o njihovim obavezama, pogotovo u ranoj fazi njenog oporavka. Uh, plakao sam zaista mnogo, ne mogu nikako da prestanem da plačem. Nije bilo lako sve to izdržati kada ne znaš da li će supruga da ti preživi ili ne. Hvala Bogu na čudu koje nam je dao - dodao je poljski ski skakač. 

Foto: EPA

Želi David Kubacki da se sledeće sezone vrati ski skokovima i napadne Kristalni globus, ali ističe da će sve to zavisiti od zdravstvenog stanja njegove supruge. 

- Imam želju i motivaciju da se vratim iduće sezone, ali ništa se još ne zna. Zdravlje supruge i dece je na prvom mestu i ako sve bude kako treba vratiću se. Sada ne mogu da vam kažem da li će se to desiti iduće sezone jer to zaista ne znam - podvukao je Kubacki. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!
Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!

Izraelski kanal 12 objavio je večeras da se u Izraelu veruje da je vođa Hezbolaha Hasan Nasralah ubijen u večerašnjem napadu izraelskih odbrambenih snaga (IDF) na, kako se navodi, podzemnu komandnu bazu Hezbolaha u Bejrutu.

27.09.2024

22:24

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija