• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.05.2023

18:47

PALE POSLE PET SETOVA! Srpske odbojkašice porazom počele Ligu nacija

ossrb.org

Ostali sportovi

PALE POSLE PET SETOVA! Srpske odbojkašice porazom počele Ligu nacija

Podeli vest

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije porazom je počela učešće u Ligi nacija.

Izabranice selektora Đovanija Gvidetija na startu turnira u Antaliji izgubile su od selekcije Sjedninjenih Americkih Država sa3:2 u setovima (25:20, 19:25, 21:25, 25:21, 15:12).

Aktuelne svetske prvakinje, iako su igrale u podmlađenom sastavu i bez Tijane Bošković i Maje Ognjenović, odlično su se suprostavile i borile sa olimpijskim šampionkama. Posle izgubljenog prvog seta, Srpkinje su lako dobile naredna dva i povele sa 2:1. Ipak, Amerikanke su četvrtom setu uspele su da uzvrate i izbore peti odlučujući set, tokom kojeg su konstatno vodile i na kraju stigle do trijumfa. 

Foto: ossrb.org

Najefikasnije u našem timu bile su Ana Bjelica sa 19, Bjanka Buša sa 15 i Maja Aleksića sa 13 poena. Kod Amerikankci najbolja je bila Andrea Druz sa 25 poena, dok je Ejveri Skiner upisala 19.

Naše odbojkašice već sutra očekuje meč sa domaćom selekcijom Turske od 19 časova. Treću utakmicu selekcija srbije igra u subotu protiv Poljske, a potom ih dan kasnije očekuje duel sa Kanadom. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija