• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.06.2023

13:53

Gradonačelnik Bakić primio seniorke Streljačkog kluba Spartak!

Grad Subotica

Ostali sportovi

Gradonačelnik Bakić primio seniorke Streljačkog kluba Spartak!

Podeli vest

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se danas, u Gradskoj kući, sa delegacijom Streljačkog kluba Spartak koju su činili predsednik kluba Branko Bajić, trener Milan Jarić i ženska seniorska ekipa: Milica Ikić, Jelena Todorović i Sanja Sremački.

Prijem je upriličen povodom velikog uspeha seniorki SK Spartak koje su na Prvenstvu Srbije u gađanju serijskom vazdušnom puškom („C“ program), održanom nedavno u Ivanjici, u seniorskoj konkurenciji u ekipnom plasmanu zauzele prvo mesto.

Gradonačelnik Bakić je, obraćajući se medijima nakon sastanka u Zelenoj sali Gradske kuće, podsetio da postoji jedno često citirano sportsko pravilo da se „tim koji pobeđuje ne menja“, kao i da postoje lepi običaji koje, kako je rekao, „mi iz Gradske uprave takođe nećemo menjati, a to je organizovani prijemi za naše šampione, sportiste i sportske klubove koji postižu vrhunske rezultate“.

Foto: Grad Subotica

 

- Ti prijemi nisu samo promocija njihovih imena. Ti prijemi su i promocija sporta kao zdravog načina života, ti prijemi su i put kojim, ugledajući se na svoje idole, treba da idu mladi Subotičani. A ujedno, kada to sve saberemo i zaokružimo, da potvrdimo i reči našeg poznatog i čuvenog Subotičanina Lajoša Vermeša koji je govorio da sport treba da bude deo svakodnevice svakog čoveka. I Subotica se zaista trudi da to potvrdi -  istakao je gradonačelnik Bakić.

Dodao je da je danas imao zadovoljstvo da primi seniorke Streljačkog kluba Spartak koje su na nedavno završenom Prvenstvu Srbije u Ivanjici osvojile ekipnu titulu prvaka Srbije.

- I tu nije bio kraj uspeha takmičarki iz Subotice u gađanju vazdušnom puškom. Osvojena su i pojedinačna priznanja, Milica Ikić je u seniorskoj konkurenciji osvojila prvo, a Jelena Todorović treće mesto. Iskoristio bih ovu priliku da čestitam i rukovodstvu i struci ovog kluba, tim pre što vode računa i o podmlatku, jer je juniorska ekipa Spartaka na tom nadmetanju postala vicešampion države - kazao je Bakić.

Foto: Grad Subotica

 

Naveo je da mu je u razgovoru tokom prijema rečeno da je u deset proteklih godina Steljački klub Spartak osvojio više od 50 pehara.

- To je fantastičan uspeh i ja samo mogu da im poželim da nastave da osvajuju titule i medalje. Mesec dana pre Prvenstva Srbije održano je prvenstvo Vojvodine, seniorke su odbranile titulu prvaka Vojvodine, dok je juniorska ekipa takođe ponovila prošlogodišnji uspeh – osvojeno je drugo mesto. Svi koji prate sport, a naročito oni koji su u sportu, znaju da je mnogo teže nešto braniti nego osvojiti, da mnogo više truda treba da uložite i da podignete lestvicu rada da biste odbranili osvojenu titulu u prethodnom šampionatu. Seniorkama, trenerima i rukovodstvu Streljačkog kluba Spartak još jednom čestitam na uspehu i želim im puno sreće na predstojećim takmičenjima. Želim da ovaj uspeh dama podstakne i njihove kolege sportiste, jer dame su bacile veliki izazov. Pre nekoliko dana priredili smo prijem za fudbalerke Spartaka, danas imamo seniorke Spartaka u streljaštvu, a i u narednom periodu ćemo organizovati prijem za još dama, šampionki Srbije - naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Milica Ikić je izrazila zahvalnost gradonačelniku Bakiću i njegovim saradnicima na, kako je rekla, toploj dobrodošlici i podršci.

Foto: Grad Subotica

 

- S obzirom na to da je ovo moja prva titula državnog prvaka, volela bih da se zahvalim i svom timu i svojim trenerima na podršci koju su mi pružali na ovom putu. Nadam se da ćemo u budućnosti imati još mnogo ovakvih uspeha -  kazala je Milica Ikić.

Na nesebičnoj podršci Gradu Subotici i gradonačelniku Stevanu Bakiću u ime Streljačkog kluba Spartak zahvalio se i trener Milan Jarić, koji je, nakon obraćanja medijima, gradonačelniku Bakiću uručio zahvalnicu za izvanrednu saradnju i svesrdnu pomoć na putu uspeha koji je ovaj klub postigao.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda
Politika

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda

U pokušaju da pred grčkim i srpskim narodom i širom evropskom javnošću drsko prikrije inkriminišuće činjenice o eklatantnim prekršajima režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem tzv. Kosova Dora Bakojani je preduzela još jedan sramotan korak, izjavio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

01.05.2024

18:11

TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija