• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.06.2023

17:49

Jahorina ima čime da privuče turiste i van zimske sezone! Termag Challenge Race oduševio i ove godine

Promo/Termag Challenge Race 2023.

Ostali sportovi

Jahorina ima čime da privuče turiste i van zimske sezone! Termag Challenge Race oduševio i ove godine

Podeli vest

Jedna od najvažnijih i najbolje organizovanih trail trka u jugoistočnoj održala se sedmi put zaredom.

Održana je još jedna tradicionalna trail trka "Termag Challenge Race" na Jahorini u organizaciji hotela Termag.

Reč je o jednoj od najvažnijih i najbolje organizovanih trail trka u jugoistočnoj Evropi koja se održava sedmu godinu zaredom, te je postala deo sportsko-rekreativne tradicije u BiH ali i u regionu. Trka je specifična po daljini i težini staza ali i preprekama koje učesnici treba uspešno da svladaju kako bi došli do cilja.

Foto: Promo/Termag Challenge Race 2023.

Tako je ove godine na trci učestvovalo više od 200 takmičara i to na tri staze: plavoj dužine 9 kilometara, crvenoj dužine 14 kilometara i crnoj dužine 21 kilometar.

Organizatori su ove godine naglasak stavili na rekreaciju za celu porodicu pa je tako osmišljena i posebna porodična trka na stazi dugačkoj četiri kilometra, a koja je bila predviđena za zajedničko učestvovanje roditelja i dece.

Čarobne šume, impresivne lepote, sveže temperature, čist vazduh i obilje zabave obeležile su ovogodišnji “Termag Challenge Race” na kojem su učrsvovali takmičari iz celog regiona, a pobedu su u muškoj kategoriji odneli Boris Stanojević (plava staza), Neven Cicović (crvena staza) i Ernis Džemdžić.

Foto: Promo/Termag Challenge Race 2023.

U ženskoj kategoriji pobednice su Asja Ćesir (plava staza), Emina Begić (crvena staza) i Mišel Vrhovac (crna staza).

U kategoriji porodične trke pobedu je odnela porodica Dejana Lučića.

Po završetku trke pobednici su izjavili da je iza njih nezaboravno sportsko i rekreativno iskustvo.

- Oduševljeni smo organizacijom i rezultatima. Svima preporučujemo učestvovanje na ovom takmičenju jer je lek za dušu i telo, a posebno nas raduje što Termag Challenge Race dobija konture ozbiljnog međunarodnog takmičenja pa je tim više ovaj događaj relevantniji i uzbudljiviji - složili su se pobednici koji su se s ostalim takmičarima zatim uputili na DJ Party uz autohtone delicije.

Tatjana Kos, zadužena za odnoe s javnošću hotela Termag izjavila je:

Foto: Promo/Termag Challenge Race 2023.

- Veoma smo ponosni što sedmu godinu zaredom učestvujemo u organizaciji događaja koji ide za promocijom zdravog načina života, održivog turizma i zabave. Termag Challenge Race postao je bez sumnje važan sportski događaj u BiH kojem pristupa sve više učesnika. Iz godine u godinu nastojimo da oplemenimo sadržaj takmičenja na bajkovitim planinskim putevima Jahorine kao jedne od najlepših planina u Evropi s važnim rekreativnim značajem za celu BiH. Trudimo se da i infrastrukturu podignemo na najbolji mogući nivo pa smo u sklopu hotela osigurali prostor i animatora za svu decu čiji su roditelji učestvovali u zahtevnijim trkama. Išli smo za tim da ovo bude bezbrižni porodični ali opet adrenalinom podignuti događaj.

Iz Termaga su ovom prilikom najavili još dva važna sportsko-rekreativna događaja koji će se održati na leto. Prvi je Termag MTB maraton koji se održava u julu. Prvi put održan je 2020. godine, a zahvaljujući odličnoj organizaciji maratona proteklih nekoliko godina, Termagu je poverena organizacija jedne od MTB trka u sklopu državnog prvenstva BiH.

U avgustu će se održati Termag triatlon. Reč je o prvom takvom događaju u regionu, a takmičari će se imati priliku da se okušaju u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji u kojoj će biti zastupljene vožnja biciklom, plivanje i trčanje s preprekama.

Foto: Promo/Termag Challenge Race 2023.

- Ovakav oblik prolećnih i letnjih manifestacija smatramo važnim za strateško pozicioniranje BiH kao destinacije za aktivni turizam u domaćem ali i u međunarodnom kontekstu. Naš je cilj bio da svetu pokažemo da se na Jahorini itekako ima šta raditi i kad nema snega. Posebno nas raduje što je takva filozofija prihvaćena među gostima iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore - rekao je Milan Đapić, director za sport i rekreaciju hotela Termag.

Inače, hotel Termag jedan je od najdugovečnijih i najprestižnijih BiH hotela sa strateškom važnošću za BiH turizam u smislu zapošljavanja, investicija i razvoja turističkog sektora. Smešten je u blizini žičare u srcu ski-centra na Jahorini, nekadašnjem Olimpijskom centru.

Termag je već desetinama godina unazad tržišni lider kad je reč o zimskom i ski turizmu ali i jedna od omiljenih destinacija za domaće i inostrane goste kao i renomirane kompanije, politička predstavništva i institucije koje na Jahorini održavaju tim bildinge, mitinge i kongrese.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija