• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.06.2023

07:02

NAPOKON POBEDA - SRPKINJE OSTALE U TRCI ZA ZAVRŠNI TURNIR! Odbojkašice savladale TAJLAND posle DRAME

beta

Ostali sportovi

NAPOKON POBEDA - SRPKINJE OSTALE U TRCI ZA ZAVRŠNI TURNIR! Odbojkašice savladale TAJLAND posle DRAME

Podeli vest

Odbojkašice Srbije savladale su Tajland u sedmom kolu Lige nacija sa 3:2.

Čini se da odbojkašice Srbije u ovom izdanju Lige nacija ne mogu bez drame. Nakon što su izabranice Đovanija Gvidetija nakon trilera doživele i pet setova doživele poraz od Brazila, ovoga puta posle još jedne dramatične završnice izašle su na kraj sa Tajlandom - 3:2 (24:26, 22:25, 25:17, 25:12, 16:14).

Po treću put u Brazilu Srbija je morala da igra pet setova, na svu sreću, ovoga puta je ishod bio onakav kakav smo priželjkivali. Gvidetijeve izabranice uspele su da slave, a samim tim ostanu u trci za plasman na završni turnir Lige nacija. Za tako nešto biće nam potreban trijumf nad Hrvaticama u poslednjem kolu. 

Srpske odbojkašice sada su na skoru 2-5 i očekuje ih, na papiru, najlakši zadatak za kraj. Hrvatska je debitant u Ligi nacija, ali je u meč sa evropskim prvakinjama ulaze u dobrom momentumu budući da su u prethodnom kolu zabeležile prvi trijumf nad Korejom sa 3:0. Ipak, za četu Đovanija Gvidetija problema ne bi trebalo da bude. 

Italijanskog stručnjaka mogla bi da brine igra Srbije u prva dva seta koja su pripala Tajlanđankama. Uspele su naše odbojkašice da se "probude" u nastavku i posle velikog preokreta dođu do veoma važne pobede. Najefikasnija u pobedničkom taboru bila je Lozo sa 22 poena, pratila je Bjelica sa 18. Bianka Buša je završila meč sa 15, a mlada Aleksandra Uzelac je u prvom delu utakmice osvojila 12.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija