• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.06.2023

08:20

Budući šampioni: Održane Male olimpijske igre

Privatna arhiva

Ostali sportovi

Budući šampioni: Održane Male olimpijske igre

Podeli vest

Najbolji osnovci sportisti, učenici od prvog do trećeg razreda, učestvovali su na republičkom školskom takmičenju u "Malim olimpijskim igrama", u organizaciji Saveza za školski sport Srbije i Saveza za školski sport grada Zrenjanina.

I ove godine Savez za školski sport Srbije realizovao je seriju raznih projekata, a posebno se istakao: "Tvoj lajk za naš ples". Učenici su imali zadatak da okupe ekipu, osmisle i uvežbaju plesnu tačku, snime i pošalju na adresu Saveza za školski sport. Stiglo je više od 35 plesnih tačaka i Stručna komisija je izabrala najbolje. Tako je u ovom projektu pobedila plesna tačka učenika OŠ "Jovan Popović" iz Novog Sada u kategoriji od 1. do 4. razreda osnovne škole, pod vođstvom nastavnice Romane Šobot.

Dvostruki pobednici u projektu "Tvoj lajk za naš ples" stižu iz Pančeva i to učenici nastavnice Aleksandre Mimić iz OŠ "Branko Radičević". Ovo je pobednička numera i po oceni publike i stručnog žirija. Nagrade su im uručili Simo Salapura, Željko Tanasković, Jovan Lekić i Vukosava Đapić.

Poredak prve tri plasirane škole po igrama na MOI:

Zabavni poligon za prvi razred mešovito: 1. OŠ „Momčilo Popović Ozren" Paraćin, 2. OŠ „Sestre Ilić" Valjevo, 3. OŠ „Petar Petrović Njegoš" Zrenjanin.
Poligon spretnosti za drugi razred mešovito: 1. OŠ „Momčilo Popović Ozren" Paraćin, 2. OŠ „Svetozar Miletić" Beograd Zemun, 3. OŠ „Đura Jakšić" Kikinda.
Poligon svestranosti za treći razred  -  dečaci: 1. Oš „Danilo Kiš" Beograd, 2. OŠ „Sveti Sava" Kikinda, 3. OŠ „Jovan Popović" Novi Sad.
Poligon svestranosti za treći razred  -  devojčice:  1. OŠ „Momčilo Popović Ozren" Paraćin, 2. OŠ „Sveti Sava" Kikinda, 3. OŠ „8. septembar" Pirot.

Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport, uživao je u akrobacijama koje su školarci izvodili.
- Ovakvim vidom takmičenja hoćemo da stvorimo svest kod mladih da treba da se bave sportom. Velika je greška ako se u ovom uzrastu odmah insistira da se deca bave košarkom, fudbalom, odbojkom ili nekim borilačkim sportovima. U ovom uzrastu, oni moraju da se bave fizičkim aktivnostima koji stvaraju njihovu motoriku, da pravilno skoče, trče i to je nešto što je najbitnije. Da uživaju u takozvanim školicama sporta - poručio je Tanasković, koji se zahvalio i državi Srbiji i Ministarstvu sporta, koji ulažu sredstva i u razvoj školskog sporta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Profesorka Ivana Bodrožić o terorističkom napadu: "Reakcija pripadnika Žandarmerije  bila je efikasna, profesionalna i adekvatna."
Hronika

Profesorka Ivana Bodrožić o terorističkom napadu: "Reakcija pripadnika Žandarmerije bila je efikasna, profesionalna i adekvatna."

Profesorka krivičnog prava na Kriminalističko-policijskom univerzitetu Ivana Bodrožić komentarišući napad na žandarma ispred Ambasade Izraela u Beogradu, kaže da je terorizam izazov za savremeno demokratsko društvo kao teški oblik kriminaliteta, ako i sa je reakcija pripadnika Žandarmerije bila je efikasna, profesionalna i adekvatna.

01.07.2024

11:25

Planeta

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...
KATAKLIZMA

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...

U snažnom nevremenu za vikend, koje je pogodilo Švajcarsku, Francusku, Nemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, objavile su lokalne vlasti. Nevreme ide ka Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom koje se očekuju već večeras i u toku noći.

01.07.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija