• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.06.2023

06:30

Gori u srpskom rukometu: Muž vodi Partizan, žena RSS, a SUDIJE delegira Partizanovac!

Starsportphoto©

Ostali sportovi

Gori u srpskom rukometu: Muž vodi Partizan, žena RSS, a SUDIJE delegira Partizanovac!

Podeli vest

ARKUS liga izdala saopštenje i žestoko kritikovala dešavanja u Rukometnom savezu Srbije.

Uspešna rukometna sezona privedena je kraju, a po starom običaju odmah su krenuli potresi... Sve je počelo promenama na čelu Partizana, nastavak toga je otvorena vatra između ARKUS lige i Rukometnog saveza Srbije koja ozbiljno urušava kredibilitet najboljeg rukometnog takmičenja u Srbiji. 

ARKUS liga prstom je uperila ka čelnicima RSS-a, a i čelnicima Partizana. Iznete su ozbiljne optužbe na dve adrese, predočeno je da klubovi trpe pritiske, zastrašivanja. 

"Već pune četiri sezone takmičenje Superlige vodi i organizuje ARKUS, te je i sam naziv ARKUS liga postao veoma prepoznatljiv i pozitivan brend, kako u Srbiji, tako i u regionu, jer je po mišljenju svih aktera to trenutno najpozitivnija stvar u srpskom rukometu.

Ovih dana smo svedoci samovolje i veoma lošeg odnosa predsednice Rukometnog savez Srbije, Milene Delić, i njenog supruga Radosava Šljivančanina prema klubovima, koji učestvuju u najelitnijem takmičenju u Srbiji.

Naime, suprug predsednice Saveza je pre nedelju dana postao predsednik Skupštine RK Partizan, a odmah nakon toga je krenuo u proces „apsolutne privatizacije i disciplinovanja“ rukometnog Saveza i Superlige.

Klubovi ARKUS lige su u petak održali Izbornu skupštinu, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo, koje definitivno nije po volji, pa se po hitnom postupku krenulo sa pretnjama i zastrašivanjem klubova.

Foto: Starsportphoto©

Prvi, sa tim zaduženjem, bio je generalni sekretar RSS, Svetozar Stanković, koji u 68. godini života umesto da provodi bezbrižne penzionerske dane, izvršava zadatke, koji mu bivaju povreni, a u gore navedenu svrhu. Prvo veoma nervoznim i bahatim ponašanjem na samoj sednici skupštine, a zatim i telefonskim pozivima ka klubovima, pokušava da opravda nešto što je dogovoreno već pre 15 dana, da Savez upravlja ligom, što nije slučaj ni u jednoj od rukometno razvijenih zemalja (Norveška, Danska, Nemačka, Francuska...), a što je ozvaničeno na jučerašnjoj (NARAVNO ELEKTRONSKOJ) sednici UO RSS.

Lepo je sve smišljeno: muž vodi Partizan, žena Savez, sudije treba da delegira radnik Saveza – Partizanovac, trener Partizana treba da postane još jedan od zaposlenih Saveza, pa je idealan trenutak da se i liga vrati u Savez, kako bi se ispunilo obećanje dato na skupštini Partizana, da će Partizan da osvoji titulu u narednoj sezoni. Klasičan sukob interesa i trgovina uticajem.

Pozivamo Savez da se urazumi i HITNO promeni svoju odluku i ligu poveri ARKUS-u, na upravljanje klubovima članicama Asocijacije, jer u suprotnom klubovi neće započeti takmičenje.

Takođe, pozivamo sve klubove, da ne nasedaju na današnji dopis, pristigao iz RSS, i da ne šalju Molbe za Dozvole za sezonu, jer na taj način Savez želi da obmane klubove, koji bi tim postupkom dali legitimitet odluci Saveza”, navodi se na sajtu ARKUS lige.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)
Društvo

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prisustvovao je danas puštanju u rad dela stanične zgrade Železničke stanice Novi Sad i najavio da će do kraja avgusta ili početkom setpembra biti završene sve druge stanice na brzoj pruzi između Novog Sada i Subotice, koja bi trebalo da bude puštena u saobraćaj najkasnije početkom decembra.

05.07.2024

16:30

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija