• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.07.2023

10:11

Brutalni "delfini"! Srbija razmontirala Južnu Afriku na Svetskom prvenstvu

Starsportphoto

Ostali sportovi

Brutalni "delfini"! Srbija razmontirala Južnu Afriku na Svetskom prvenstvu

Podeli vest

Najbolji vaterpolisti Srbije su u drugom kolu Svetskog prvenstva u Japanu deklasirali Južnu Afriku sa 30:5 (8:1, 9:1, 7:1, 6:2)

"Delfini" su u prvom kolu izgubili od Španije rezultatom 16:14, ali su potom bes iskalili na nesrećnim igračima Južne Afrike.  "Delfini" su izborili nokaut fazu, a u poslednjem kolu u grupi protiv Crne Gore odlučivaće o drugom ili trećem mestu i  protivniku u narednoj rundi.

Srbija je meč rešila tokom prve četvrtine, koju je dobila sa 8:1.  Malo su se mučili naši igrači u prvih nekoliko minuta na startu utakmice, a onda je usledila brutalna goleada. 

Janković, Lazić i Dimitrijević odveli su naš tim na 3:0, pre nego što je rival uspeo da postigne prvi gol na meču i samo iznervira "delfine". Usledila je prava kanonada naših vaterpolista. Pogađali su  u nastavku Jakšić, Janković, Rašović i Milojević pa je posle osam minuta bilo 8:1 za Srbiju.

Protivnik Srbije nije uspevao da realizuje svoje napade, retko je i bio u situaciji da uputi udarac. Svaku konfuznu situaciju rivala naši vaterpolisti su brutalno kažnjavali, pa je nakon prvog dela igre rezultat bio 17:2. 

U nastavku utakmicu "delfini" su samo rutinski odradili posao, tačnije, malo jači trening i na sjajan način najavili utakmicu sa Crnom Gorom u petak (05.00 časova).

Foto: EPAIMAGES

 

 

U našoj grupi Španija je rano jutros savladala Crnu Goru sa 11:7 i tom drugom pobedom obezbedila prvo mesto u grupi i direktan plasman u četvrfinale. Srbija će u 3. kolu igrati protiv Crne Gore i taj meč će odrediti ko će sa koje pozicije u osminu finala. Po sistemu takmičenja pobednici grupa će direktno obezbediti plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i treći na tabeli nastaviti nadmetanje kroz osminu finala. Drugoplasirani će imati lakšeg rivala - Japan ili Argentina - dok će trećeplasirani na megdan Hrvatskoj.

Dva najbolja tima na prvenstvu, uz medalje, obezbediće i učešće na Olimpijskim igrama u Parizu iduće godine.

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Sve o izborima 2. juna! Ko, gde i zašto bojkotuje i zašto nikome ništa nije jasno?! Da stavite čoveka u Amazoniju bez Gugl mapa lakše bi se snašao...
Izbori 2024

Sve o izborima 2. juna! Ko, gde i zašto bojkotuje i zašto nikome ništa nije jasno?! Da stavite čoveka u Amazoniju bez Gugl mapa lakše bi se snašao...

Mesecima je trajalo preganjanje i pregovaranje oko termina i vrste izbora, a kada je pao kakav-takav dogovor vlasti i opozicije, usledila je nikad kraća i nikad nevidljivija kampanja, pa retko ko ima utisak da će veliki deo Srbije za šest dana ponovo izaći na birališta, a da već u četvrtak u ponoć počinje čuvena predizborna tišina.

27.05.2024

10:05

Vesti

(VIDEO) Potresna ispovest napadnute novinarke Informera: Udruženja brane Gruhonjića i Anu Lalić, a šta je sa nama?!
Kad će da se oglase i zašto neće?!

(VIDEO) Potresna ispovest napadnute novinarke Informera: Udruženja brane Gruhonjića i Anu Lalić, a šta je sa nama?!

Novinarka Informera Branka Lazić, koja se našla na meti opozicionih hejtera koji su na nju nasrnuli i besramno je vređali samo zato jer profesionalno radi svoj posao, poručila je da u dugogodišnjoj karijeri nije doživela ništa slično i postavila pitanje organizacijama i udruženjima za zaštitu novinara zašto se ovim povodom nisu oglasili.

27.05.2024

13:40

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija