• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.07.2023

21:36

Nikola Rađen treću godinu zaredom uči mališane sa Kosova i Metohije plivanju i vaterpolu

Privatna arhiva

Ostali sportovi

Nikola Rađen treću godinu zaredom uči mališane sa Kosova i Metohije plivanju i vaterpolu

Podeli vest

Treću godinu zaredom u Gračanici se održava škola plivanja i vaterpola za decu, koju u okviru Akademije talenata, a treniraće ih proslavljeni srpski vaterpolista Nikola Rađen.

Više od 90 mališana starijih od četiri godine sa Kosova i Metohije imaće priliku da usavrši tehnike plivanja, kao i da nauče osnove vaterpola. 

Rađen je istakao da je prezadovoljan što je broj polaznika iz godine u godinu sve veći, kao i da se raduje što može deci da omogući da se bave sportom.

Foto: Privatna arhiva

Rađen sa polaznicima škole plivanja i vaterpola

- Preko 90 dece je prijavljeno, mi smo ovde do 25. jula i projekat je podržan od strane kancelarije za Kosovo i Metohiju. Mi već sarađujemo tri godine i u budućnosti ćemo nastaviti saradnju da bi deci sa Kosova i Metohije poklonili bar malo normalnog života i sportskih disciplina - rekao je Rađen. 

On je istakao da deca tokom trajanja kampa, pored plivanja uče i o drugim stvarima, poput radnim navika, timskim igrana, ali i sistemu vrednosti.

- Meni je drago da ovde, na Kosovu i Metohiji, već tradicionalno pravimo ovaj kamp, i da mogu da budem ponosan, prvo, što ste vi došli u ovolikom broju, a drugo, što su roditelji upisali svoju decu i što imamo ovde na prelepom plivalištu ovoliko mališana - poručio je proslavljeni vaterpolista. 

Među polaznicima je i Petra Popović iz Gračanice, koja je i prethodne dve godine pohađala školu plivanja.

- Ja znam da plivam, ali sam ovde došla da naučim još neke veštine. Jako mi se sviđa, jedva sam čekala da počne. Školu plivanja sam pohađala i prethodne dve godine i jedva čekam naredne dane - rekla je Petra.

Foto: Privatna arhiva

 

Škola plivanja održava se pod pokroviteljstvom Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Kosovskog okruga i trajaće do 25. jula.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija