• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.07.2023

06:20

Vaterpolisti Srbije četvrti na svetu! Španci ipak prejaki, "delfinima" izmakla bronza

EPAIMAGES

Ostali sportovi

Vaterpolisti Srbije četvrti na svetu! Španci ipak prejaki, "delfinima" izmakla bronza

Podeli vest

Vaterpolisti Srbije poraženi su od Španije sa 9:6 u meču za treće mesto na Svetskom prvenstvu u Fukuoki i završili su takmičenje na četvrtom mestu.

Podmlađena ekipa Srbije već je ostvarila veliki uspeh, pošto se plasirala u polufinale Svetskog prvenstva u Fukuoki. U četvrtfinalu naša ekipa je savladala Italiju, ali je u polufinalu poražena od Grčke. 

Španska kaznena ekspedicija ipak je bila prejaka za novi tim Srbije! Naši momci su se držali u prvom poluvremenu, imali su samo gol zaostatka na poluvremenu, ali su u drugom delu meča potpuno stali i skoro 15 minuta bili su bez gola. Španija je u drugom delu meča dala tri gola i potom uglavnom čekala da istekne vreme, dok su "delfini" muku mučili sa napadom. U trećoj četvrtini nisu postigli nijedan gol, da bi u samom finišu meča došli do utešnog, koji na kraju nije promenio konačan odnos snaga.

 

SRBIJA - ŠPANIJA 6:9 (3:3, 2:3, 0:2, 1:1)

 

UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

Kraj meča! Napad Srbije je potpuno stao, što su Španci iskoristili i došli do trijumfa. Manje-više, slavili su rutinski, pošto naši momci u drugom poluvremenu nisu uspeli da postignu ni pogodak.

Nema naša ekipa sreće ni da pogodak postigne. Nova prečka, Španci imaju napad za vrlo ubedljivu prednost.

5:9 - Perone pogađa iz velike udaljenosti. Ovo je jako teška situacija za naše. Španija u ovom trenutku deluje kao ekipa koja će doći do bronze.

Dugo je već naš nacionalni tim bez gola. Dosadašnji tok drugog poluvremena uopšte ne obećava. Ne koristimo napade, dok Španci vešto čekaju da prođe vreme, čak su i oni bez prevelike želje u napadu. 

TREĆA ČETVRTINA

Srbija nije postigla gol u trećoj četvrtini, a Španci su da li dva. Zasad igraju mnogo bolje i imaju tri gola prednosti. Moraće naša ekipa da odigra najbolju četvrtinu dosad na prvenstvu ako želi da osvoji medalju.

5:8 - E, ovo je već veliki problem za naš tim. Nemaju reprezentativci Srbije rešenje za Špance. Felipe Perone pogađa za vođstvo Španije od tri gola razlike.

Golman Španije briljira, ponovo je zaustavio udarac naših igrača. Peterac za Španiju, ali brani Branislav Mitrović. Ovo može biti jako bitan momenat na ovom meču!

5:7 - Uspevaju Španci da dođu do dva gola prednosti, prvi put na meču. Mitrović je bio blizu lopte, ali nije uspeo da zaustavi udarac Munareza. Dva gola prednosti, problem za naš tim.

Ni treći napad nije iskoristila Srbija. Ponovo je Đorđe Vučinić šutirao, ali je pogodio prečku. Španci imaju napad za dva gola prednosti.

Foto: EPAIMAGES

 

 

Nema sreće Srbija da dođe do prednosti! Udarac Đorđa Vučinića odbranio je španski golman Lorija. Ostaje vođstvo za Špance. Ni naredni napad nije iskoristila ekipa Uroša Stevanovića.

DRUGA ČETVRTINA

Poluvreme! Nastavila se igra kao i u prvoj četvrtini, Španci su imali odgovor na svaki pogodak "delfina" i na pauzi imaju prednost od jednog gola.

5:6 - Nije uspeo Mitrović da odbrani udarac Granadosa iz peterca. Španija nastavlja trend da odgovara na svaki pogodak Srbije, drže minimalnu prednost na poluvrmenu - 5:6.

5:5 - Strahinja Rašović, ponovo! Srbija ne dozvoljava Španiji da se odlepi, drži priključak zahvaljujući svom najboljem strelcu. Videćemo može li šta da odbrani!

4:5 - Ponovo precizni Španci. Nemaju naši momci odbranu od njihovih napada, odnosno, ne mogu da prelome rezultat u svoju korist.

4:4 - Vraća Nikola Jakšić. Srbija nastavlja da prati Špance, koji su dosad imali vođstvo od jednog gola, ali svaki put se naša ekipa vraćala u meč.

3:4 - Španci ponovo dolaze do vođstva.

PRVA ČETVRTINA

Kraj prve četvrtine. Izabranici Uroša Stevanovića dobro su se držali protiv Španije i delovali su znatno bolje nego protiv Grčke u četvrtfinalu. Zasad je nerešeno, 3:3.

3:3 - Novi gol Strahinje Rašovića, Srbija uzvraća favorizovanim Špancima

2:3 - Igra se gol za gol, novo vođstvo Španije, koriste svakog igrača više.

2:2 - "Delfini" se ne daju, novo izjednačenje.

1:2 - ponovo Španci vode, najopasniji igrač Grenados je pogodio.

1:1 - Strahinja Rašović izjednačuje, igra fantatstično na ovom šampionatu.

0:1 - Španci su otvorili meč vođstvom, trenutno je 1:0.

6.00 - meč je počeo, prvi napad imaju vaterpolisti Španije.

5.55 - U našoj ekipi je čak sedmorica debitanata. Nema više Filipovića, Prlainovića, braće Pijetlović, Aleksića... Selektoru Urošu Stevanoviću su na raspolaganju: Branislav Mitrović, Nikola Jakšić, Strahinja Rašović, Vladimir Mišović, Marko Radulović, Vasilije Martinović, Đorđe Vučinić, Radomir Drašović, Vuk Milojević, Filip Janković, Nemanja Ubović, Đorđe Lazić i Sava Ranđelović.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Oglasio se Zelenski! "Napad na Kursku oblast je ispravan!"
Planeta

Oglasio se Zelenski! "Napad na Kursku oblast je ispravan!"

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je danas da je Rusija tokom leta, iz svoje zapadne Kurske oblasti, izvela skoro 2.000 granatiranja na oblast Sumi u Ukrajini, nakon čega je, kako je naglasio, usledio "pravičan" ukrajinski odgovor.

11.08.2024

20:38

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23