• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.08.2023

21:39

Ovo ne može svako! Srbija jedina zemlja sa tri finalistkinje u troskoku na EP!

ASS

Ostali sportovi

Ovo ne može svako! Srbija jedina zemlja sa tri finalistkinje u troskoku na EP!

Podeli vest

Evropsko prvenstvo za starije juniore i juniorke održava se u Jerusalimu od 7. do 10. avgusta, našu zemlju predstavlja 18 reprezentativaca, a već prvog dana, za Srbiju borilo se njih devetoro.

Naši atleticari uspeli su da izbore čak šest plasmana u dalji tok takmičenja.

Angelina Topić skočila je „skromnih" 1.83 m, što joj je bilo dovoljno da se plasira u finale na evropskoj sceni. Finale skoka uvis na programu je u sredu od 18.15 casova, po našem vremenu.
Mejra Mehmedović takode se kvalifikovala u finale trke na 3000 m stipl, nakon što je ovu deonicu istrčala kao prva novim ličnim rekordom 10:26,54.

Bojan Novaković izborio je plasman u polufinale trke na 110 m prepone rezultatom 13.78 sekunde.

Foto: ASS

 

Srbija će u finalu troskoka na Evropskom prvenstvu imati čak tri atletičarke, koje su skakale fantastično u kvalifikacijama. Ovo nas čini jedinom zemljom na Evropskom prvenstvu sa tri predstavnice u finalu.

Teodora Boberić letela je do 13.51 metara, dok je Aleksandrija Mitrović pobedila u svojoj kvalifikacionoj grupi sa 13.48 metara, a do finala je „doletela" i Natalija Dragojević sa 13.20 m.

Finale u ovoj disciplini na programu je sutra, drugog dana takmicenja od 17.05 časova, po našem vremenu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija