• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.08.2023

19:52

Bravo! Angelina Topić šampionka Evrope

Privatna arhiva

Ostali sportovi

Bravo! Angelina Topić šampionka Evrope

Podeli vest

Mlada srpska atletičarka u skoku uvis Angelina Topić osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za starije juniore i juniorke u Jerusalimu.

Ona je u finalu skočila izvanrednih 1,90 metara što je bilo dovoljno za prvo mesto i novo zlatno odličje. Topićeva je tako postala dvostruka juniorska prvakinja Evrope u skoku uvis. 

Drugo mesto i srebrna medalja pripali su Estonki Elizabet Pihela (1,88 m), a bronzu je osvojila Nemica Joani Herman sa preskočenih 1,86 metara.

Foto: Privatna arhiva

Angelina sa ocem Dragutinom Topićem proslavlja veliki uspeh

Angelina je tako donela treću medalju našoj zemlji na šampionatu u Jerusalimu. Prethodno, su srebro i bronzu u troskoku osvojile Teodora Boberić i Aleksandrija Mitrović.

Trećeg dana takmičenja na borilište su izlazili i atletičar Jovan Stranić, koji je zauzeo četvrto mesto u finalu bacanja kladiva rezultatom 73,42 metara. Miloš Nisić bio je sedmi u finalnoj trci na 200 m novim ličnim rekordom 21,30 sekunde.

Topićeva će imati priliku da se okiti još jednom medaljom u Jerusalimu, jer će sutra učestvovati u finalu skoka udalj. Nikola Kostić će se takmičiti u finalu trke na 400 m prepone, dok će Adriana Vilagoš pokazati svoje veštine u finalu bacanja koplja.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija