• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.08.2023

19:07

Nova pobeda na EP! Srpkinje se mučile, pa počistile Poljakinje

EPA Images

Ostali sportovi

Nova pobeda na EP! Srpkinje se mučile, pa počistile Poljakinje

Podeli vest

Odojkašice Srbije nastavile su sa gaze protivnice na Evropskom prvenstvu u Belgiji.

Naše devojke su danas u derbiju grupe A savladale selekciju Poljske sa 3:1 u setovima (18:25, 25:13, 25:23, 25:18).

Izabranice selektora Đovanija Gvidetija ovim trijumfom su izbacile Poljakinje iz borbe za prvo mesto u grupi, za koje će se do kraja prve faze boriti sa Belgijom. 

Srpskim odbojkašicima ovo je treća uzastopna pobedu u grupnoj fazi, pošto su prethodno bile bolje od Ukrajine i Slovenije sa po 3:0. 

Aktuelne svetske šampionke su loše otvorile duel sa Poljakinjama, gotovo da ništa nije funkcionisalo u igri našeg tima. Jedina svetla tačka u igri naše reprezentacije je bila Tijana Bošković, ali ona nije mogla sama protiv rivalki, koje su brzo rešile prvi set u svoju korist - 25:18.

U nastavku Srpkinje su se probudile, zaigrale mnogo energičnije, a proradio je konačno i servis. Naše devojke su potpuno dominirale na terenu i brzo stekle šest poena prednosti, koje su do kraja uvećavale i rutinski stigle do izjednačenja u drugom setu. 

Foto: EPA Images

 

Poljakinje su bolje otvorile treći set i tokom većeg dela meča imale dva do tri poena prednosti. Ipak, naše igračice su u završnici uspele da stignu do izjednačenja (17:17), a onda da preokrenu i reše treći set u svoju korist. 

Predvođene raspucanom Tijanom Bošković, Srpkinje su odlično otvorile četvrti set i brzo povele sa 17:11 i činilo se da je meč rešen. Ipak, Poljakinje se nisu predavale i uspele su da priđu na tri poena minusa, ali su Srpkinje uspele da odbiju njihov nalet, rutinski privedu meč kraju i upišu novi trijumf.

Naše odbojkašice u sredu od 20 časova očekuje duel sa Mađarskom, a potom dan kasnije igraju sa domaćinom Belgijom.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!
Politika

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!

Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada, saopštio je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković.

21.05.2024

13:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija