• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.09.2023

07:00

Devojke, večeras pokažite da ste najbolje u Evropi!

EPA

Ostali sportovi

Devojke, večeras pokažite da ste najbolje u Evropi!

Podeli vest

Odbojkašice protiv Turske u borbi za još jedno evropsko zlato

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije večeras (20.00, RTS 1, Arena premijum) ide po novo evropsko zlato! Protivnik u finalu Evropskog prvenstva u Belgiji biće selekcija Turske i to će, prema proceni brojnih svetskih odbojkaških stručnjaka, biti duel dve najbolje ženske selekcije ne na Starom kontinentu, nego na čitavom svetu!

Foto: EPA

 

 

Biće to i okršaj dvojice fantastičnih stručnjaka, Đovanija Gvidetija na klupi Srbije i Danijelea Santarelija na klupi Turske. Ako je neko zaboravio, a sigurni smo da nije, Santareli je onaj harizmatični Italijan koji je prošle godine ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji Srbije doneo svetsko zlato. I ostao u srcima navijača i poštovalaca ovog sporta u našoj zemlji.

Biće to i okršaj dve od tri najbolje odbojkašice današnjice. Sa jedne strane je naša Tijana Bošković, možda i najbolja odbojkašica svih vremena, a sa druge Melisa Vargas, Kubanka koja je glavni adut Turkinja. Tu je i Ebrar Karakurt, dugogodišnja uzdanica selekcije Turske, pa će naše blokerke morati da se baš dobro potrude da ih zaustave.

Foto: EPA

 

 

Kladionice kažu da je blagi favorit Turska. Kvota na pobedu ekipe sa Bosfora iznosi 1,62, a na Srbiju je 2,20. Međutim, to ne mora ništa da znači, jer ako Jovana Stevanović, Sara Lozo, Maja Aleksić i ostale devojke budu prava podrška Maji Ognjenović i Tijani Bošković, nema sumnje da će naše devojke imati velike šanse za zlato.

Niz medalja sa velikih takmičenja u poslednjih osam godina je nastavljen, a bilo bi sjajno da to bude zlato. Zastrašujuća serija odličja izgleda ovako - evropska bronza 2015, olimpijsko srebro 2016, evropsko zlato 2017, svetsko zlato 2018, evropsko zlato 2019, olimpijska bronza 2021, evropsko srebro 2021 i svetsko zlato 2022.

Neka večeras bude još jedno evropsko zlato, devojke, srećno!

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija