• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.09.2023

10:12

Poznati sportisti sa klincima na Sajmovima sporta

Privatna arhiva

Ostali sportovi

Poznati sportisti sa klincima na Sajmovima sporta

Podeli vest

Pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda u oviru Beogradskih sajmova sporta u DKC „Majdan" održan je Sajam Opštine Savski venac u organizaciji Sportskog saveza Beograda, GO Savski venac i Saveza sportova Savski venac.

 

Na svečanom otvaranju manifestacije zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović je istakla da će grad Beograd uvek podržati manifestacije koje imaju za cilj da deca provode kvalitetno vreme kao i da budu uključena u sportske aktivnosti koje doprinose njihovom razvoju. Inače, do kraja godine biće održano ukupno 17 Sajmova sporta. Sve opštine grada Beograda, imaće priliku da predstave sportove sa njihovog teritorijalnog područja.


Naša proslavljena reprezentativka u streljaštvu Andrea Arsović je izrazila zadovoljstvo brojem prisutne dece koji raste iz godine u godinu i izlagača koji predstavljaju prave vrednosti i pružaju priliku deci da se upoznaju sa sportom.


 - Pokazatelj koliko je ova manifestacija značajna i potrebna građanima Savskog venca, jeste značajan broj prijavljenih učesnika, dece, sportskih klubova i izlagača. Opština Savski venac organizuje različite besplatne sportsko-rekreativne programe namenjene svim uzrastima i generacijama - rekao je Uroš Tripković zamenik predsednika opštine Savski venac u svom uvodnom obraćanju.

 

Foto: Privatna arhiva

 

 


Gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić i generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Nebojša Jevremović su nakon ceremonije otvaranja obišli Sajam i zajednički poslali poruku o važnosti bavljenja sportom u svakodnevnom životu dece i mladih. Na Sajmu sporta učešće je uzelo šesnaest sportskih klubova, udruženja i organizacija sa teritorije opštine i preko 250 dece iz osam osnovnih škola od prvog do četvrtog razreda sa Savskog venca. Zainteresovani posetioci su mogli da se oprobaju u različitim sportskim aktivnostima i radionicama kao što su šah, rvanje, ples, mačevanje, tenis. Školarci, koji ove godine uživaju na besplatnim takmičenjima koje organizuje Beogradska asocijacija za školski sport, imali su prilike da učestvuju u takmičenju "Između dve vatre" i stalnom programu Sajmova sporta „Budi olimpijac".


Najuspešnija u takmičenju „Budi olimpijac" je bila ekipa OŠ"Vojvoda Mišić" a za njima OŠ „Isidora Sekulić" i OŠ „Radojka Lakić". Sve tri ekipe su nagrađene sportskim rekvizitima. Učenik 4. razreda drugoplasirane ekipe OŠ „Isidora Sekulić" Matija Radivojević rekao nam je da je uživao u sportu i igrama, naročito igri memorije „Budi olimpijac". Iako trenira tenis već četiri godine, svidelo mu se što je mogao da proba i druge sportove na Sajmu i raduje se druženju sledeće godine.


Naredni Beogradski sajam sporta održace se na opštini Zvezdara, u SRC „Olimp" u subotu 30.10.2023. sa pocetkom u 10 sati. A najavljuje se i veliki spektakl na sajmu sporta SSAB na Trgu Republike, opštine Stari grad.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija