• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.10.2023

15:22

Nije želela da postane Srpkinja! Rekla da nismo profesionalci, pa nas oduvala

EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS

Ostali sportovi

Nije želela da postane Srpkinja! Rekla da nismo profesionalci, pa nas oduvala

Podeli vest

Melisa Vargas, jedna od najboljih odbojkašica sveta, iako Kubanka, nastupa za reprezentaciju Turske, ali je malo nedostajalo da bude članice našeg nacionalnog tima.

Melisa Vargas je sa svega 13 godina debitovala za reprezentaciju Kube, ipak nije bila zadovljna tretmanom u svojoj državi.

- Jedne sezone je trebalo da idem u Rusiju, u Uraločku, ali odjednom je Odbojkaški savez Kube odlučio da me pošalje u Češku. Tada je Savez odlučivao o svemu, uključujući i o tome gde igračice treba da igraju. Završila sam u Prostejovu, sa majkom, to je mnogo olakšalo. Na kraju te sezone sam imala problema sa ramenom i operacija je bila neophodna. Za mene je to bio komplikovan period zato što nisam imala adekvatnu podršku Saveza - priseća se Melisa.

Zbog odbijanja da ode na pripreme sa reprezentacijom dobila je suspenziju dugu četiri godine.

Foto: EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS

 

 

- Štaviše, nisu mi dali ni da napustim zemlju. Srećom, ubrzo me je kontaktirala (sportska agencija) SB Komjuniti, koja mi je pomogla sa rehabilitacijom i u procesu tokom te suspenzije. Zahvaljujući njima, posle godinu i po dana sam konačno bila slobodna. Čim sam dobila pasoš, porodica i ja smo napustile Kubu i otišle za Beograd gde sam počela da treniram individualno. U međuvremenu sam potpisala prvi ugovor sa Volerom iz Ciriha - rekla je Vargas.

U međuvremenu, Srbija i Turska su izrazile nameru da daju pasoš Melisi, ipak ono je izabrala Tursku.

- Želela sam da budem deo jake reprezentacije kako bi mogla da igram na velikim međunarodnim turnirima. Uvek mi je bio san da igram na njima. Prvo mi je prišao Odbojkaški savez Srbije, ali se proces presporo odvijao i nije ispraćen profesionalno. Tako da, kako je vreme prolazilo, izabrala sam Tursku, jer sam tamo jedno vreme i igrala. Savez Turske je brzo završio svu potrebnu dokumentaciju i zahvalna sam na tome -  istakla je Vargas.

Melisa Vargas je bila deo reprezentacije Turske koja je ove godine u finalu Evropskog prvenstva sa 3:2 pobedila upravo Srbiju. Ona je proglašena za MVP-a takmičenja.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Preokret! Stotine hiljada Ukrajinaca kreće ka Belorusiji! Svet u šoku gleda neverovatan razvoj situacije, niko ovo nije očekivao!
ZAPAD U NEVERICI

Preokret! Stotine hiljada Ukrajinaca kreće ka Belorusiji! Svet u šoku gleda neverovatan razvoj situacije, niko ovo nije očekivao!

Stotine hiljada Ukrajinaca beže iz Evropske unije (EU) u Belorusiju, tražeći sigurnije okruženje od onog koje su očekivali u „prosperitetnoj“ Evropi . Ova migraciona kretanja ukazuju na promene u percepciji EU kao sigurnog utočišta, a to je pitanje koje je izneo beloruski ministar spoljnih poslova, Maksim Riženkov, na zasedanju Ujedinjenih nacija (UN).

06.10.2024

10:40

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija