• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.10.2023

21:16

Sajmovi sporta oduševljavaju mlade

SSAB

Ostali sportovi

Sajmovi sporta oduševljavaju mlade

Podeli vest

Nastavljeno je uspešno održavanje Sajmova sporta, u organizaciji Sportskog saveza Beograda a uz pokroviteljstvo sekretarijata za sport i omladinu.

Prošle nedelje bilo je sjajno u Obrenovcu, a ova nedelja bila je rezervisana za Novi Beograd. Sajmovi sporta, gde se građanima i pre svega školarcima besplatno predstavljaju sportovi, do kraja godine biće održani u svih 17 opština Beograda.

U Hali sportova „Ranko Žeravica“ okupilo se preko 1.000 školaraca. Bojan Bovan, predsednik opštine Novi Beograd je prisutnoj deci poručio da se kroz bavljenje sportom uče zdravom stilu života i kako da postanu dobri ljudi, a predstavnicima klubova da u opštinskom rukovodstvu imaju podršku za uključivanje dece u sportske aktivnosti, bez obzira koji sport da je u pitanju.

On je naglasio da će opština u saradnji sa Sportskim savezom Beograda raditi na redefinisanju rada Sportskog saveza Novog Beograda. Prisutne je pozdravio i predsednik SSAB Đorđe Pejčić, koji je organizacija kojom rukovodi konstantno nastoji da što veći broj dece uključi u sistem sporta. Novobeogradski Sajam sporta bio je deveti opštinski sajam na teritoriji Beograda, a učestvovali su đaci iz više od 15 osnovnih škola i čak 28 sportskih klubova sa sedištem na Novom Beogradu. U takmičenju „Mali olimpijac“, aktivaciji Olimpijskog komiteta Srbije, najuspešnija je bila ekipa
Osnovne škole „Borislav Pekić“, drugo mesto su osvojili đaci škole „Kneginja Milica“, a treće predstavnici škole „Dragan Lukić“.

Foto: SSAB

 

Sve tri ekipe su za svoje škole osvojile sportske rekvizite. Otvaranju sajma u SKC „Obrenovac“ prisustvovali su sekretar za sport i omladinu Nikola Penić, predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević, direktor SKC “Obrenovac” Dušan Mitrović i generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Nebojša Jevremović.

- Imamo više od 50 klubova koji su u programu ”Eko dinar” po čemu smo jedinstveni u Srbiji, takođe imamo veliki broj dece koje sama opština Obrenovac podržava kada su u pitanju članarine. Ono što je jako bitno je da nastavimo da obezbeđujemo zdravo bavljenje sportom kada je u pitanju Obrenovac. Naš cilj jeste da čuvamo naš program i da nastavimo sa izgradnjom sportske infrastrukture, koja će služiti našim budućim sportistima da ostvaruju dobre rezultate, kako bi predstavljali Obrenovac u najboljem svetlu i ono što je najbitnije je da budu zdravi, kvalitetni ljudi i sportisti – poručio je Stanojević.

Nikola Penić, sekretar za sport i omladinu grada Beograda je rekao da su ovakve manifestacije idealne za mlade koji žele da se bave sportom, kako bi se što bolje upoznali sa sportskim klubovima i programima.

Foto: SSAB

 

- Obrenovac je opština koja najviše odvaja za sport, tu je i predsednik opštine koji ima sluha za ovakve programe. Ja se nadam da će ova manifestacija živeti i u godinama koje su pred nama i da ćemo se ponovo družiti - izjavio je Penić, koji je obišao i štandove i uživao u aktivacijama.

Naredni Sajam sporta održaće se na opštini Mladenovac, u sredu 01. novembra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija