• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.11.2023

17:22

Banjaja pokorio i Valensiju za novu titulu!

Tanjug/AP

Ostali sportovi

Banjaja pokorio i Valensiju za novu titulu!

Podeli vest

Vozač Dukatija Italijan Frančesko Banjaja odbranio je titulu u Moto GP šampionatu, pošto je danas pobedio na poslednjoj trci sezone za Veliku nagradu Valensije.

Banjaja je uoči trke u Valensiji imao 14 bodova prednosti u odnosu na jedinog konkurenta za titulu Horhea Martina iz tima Prima Pramak i bilo mu je potrebno da osvoji jedno od prvih pet mesta.
Martin je završio VN Valensije već u šestom krugu, pošto je izleteo sa staze posle kontakta sa sa Markom Markesom.

Banjaja je devet krugova pre kraja preuzeo prvo mesto, pošto je Džek Miler iz ekipe Red Bul KTM pao i izleteo sa staze. Banjaja je na kraju pobedio rezultatom 40:58,535 minuta. Drugo mesto na VN Valensije osvojio je Italijan Fabio di Đanantonio iz ekipe Gresini rejsing, dok je treći bio Francuz Žoan Zarko iz ekipe Prima Pramak.

Foto: Tanjug/AP

 

Banjaja je završio sezonu na prvom mestu sa 467 bodova, dok je Martin drugi sa 428. 
Nova sezona u Moto GP šampionatu počinje 10. marta 2024. za VN Katara.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija