• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.11.2023

12:31

Štefanek ugostio šampione Evrope! Pokazali ste kako se brane boje Srbije!

Sportski savez Srbije

Ostali sportovi

Štefanek ugostio šampione Evrope! Pokazali ste kako se brane boje Srbije!

Podeli vest

Muška šahovska reprezentacija Srbije osvojila je nedavno zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu održanom u Budvi, a sada je posetila prostorije Sportskog saveza naše zemlje.

Ovo je prva medalja sa velikih ekipnih takmičenja za srpski šah još od 1989. godine kada je muški tim Jugoslavije osvojio srebrnu medalju na prvenstvu sveta, a prvi put zastava Srbije vijorila se na pobedničkom postolju jednog ekipnog seniorskog takmičenja od osamostaljenja Srbije.

Evropskim šampionima su čestitali predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković koji su razgovarali sa predsednikom Šahovskog saveza Srbije Draganom Lazićem, sekretarom Nebojšom Baralićem i delom zlatnog tima Aleksandrom Predkeom i Velimirom Ivićem. 

- Zlatni momci su nas obradovali ovim istorijskim uspehom za srpski šah. Čestitam Vam od srca. U momentu kada šah prolazi kroz mnoge izazove modernog doba pokazali ste umeće na koje smo ponosni. Nadam se da ćete nastaviti da branite boje Srbije i na takmičenjima koja vas u budućnosti očekuju i da ćete osvajati još mnogo odličja - istakao je predsednik SSS Štefanek.

Foto: Sportski savez Srbije

 

 

Reči hvale imao je i Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije.

- Šahisti su pokazali kako se brane boje reprezentacije, svaka čast na osvojenoj zlatnoj medalji. U Sportskom savezu Srbije imaćete uvek prijatelja. Možete računati na našu podršku i u budućnosti, a nadam se da će ona biti veoma uspešna.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija