• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.12.2023

20:02

Rukometašice nisu zaslužile ovakav kraj! Srpkinje se hrabro borile, ali pale u završnici

EPA Images

Ostali sportovi

Rukometašice nisu zaslužile ovakav kraj! Srpkinje se hrabro borile, ali pale u završnici

Podeli vest

Rukometašice Srbije porazom su počele Svetsko prvenstvo u Danskoj.


Naše devojke su u prvom kolu izgubile od domaće selekcije Danske sa 25:21 (10:12) u prvoj rundi E grupe, iako su vodile skoro ceo meč u Herningu. 

Konačan rezultat nije prava slika onog štao je viđeno na terenu u Danskoj. Podmlađene izabranice selektora Uroša Bregara su sjajnom i hrabrom igrom zaustavile trostrukog olimpijskog šampiona i 54 minuta imale konstatno vođstvo. Ipak, u završnici meča raspala se igra naših rukometašica i rivalke su stigle do trijumfa.

Najefikasnije u našem timu bile su kapiten Sanja Radosavljević sa pet golova, kao i Laništatin, koja je svih pet pogodaka dala iz sedmeraca, dok je Jovovićeva upisala četiri.

Fantastična na golu je bila Marija Čolić sa čak deset odbrana, sjajno je čitala pokušaje protivnica, ali ništa nije mogla u poslednjih pet minuta. 

Izabranice Uroša Bregara moraće što pre da zaborave ovaj poraz, jer ih već za dva dana očekuje duel protiv Rumunije gde će pokušati da osvoje važne bodove za drugu fazu takmičenja. 

Srpkinje su bez respekta izašle na crtu vicešampionkama Evrope. Poletna i čvrsta igra naših devojaka dovodila je do ludila rivalke, koje nikako nisu uspevale da nametnu svoj ritam.

Imale su naše devojhke u nekoliko navrata i tri gola prednosti i sve činilo se da sve ide u dobrom smeru, jer su do 54 minuta vodile sa 20:19, ali su nakon toga popustile pod pritiskom i platile danak neiskustvu. Pad u igri iskoristile su Dankinje i serijom od 6:1 stigle do preokreta i trijumfa pred svojim navijačima. 

Takođe, treba istaći i sudije Moldavce, koji su svojim odlukama i greškama doprineli da naša reprezentacija izgubi ritam. Naime, arbitri su tri puta isključili pogrešnu srpsku igračicu.

 

Srbija - Danska 21:25 (12:10)


Grad: Herning

Dvorana: Jiske boksen dvorana

Srbija: Radosavljević, Veličković, Majkić, Vukajlović, Laništanin, Nunković, Janjušević, Jovović, Stamenić, Kubina, Kubina, Lovrić, Bojičić, Radević, Lazić, Miliojević, Čolić

Selektor: Uroš Bregar

Danska: Toft, Iversen, Hageso, Hansen, Hendal, Hausted, Rainhardt, Jorgensen, Jensen, Bugard, Petersen, Hojlund, Fris, Iversen, Halilčević, Skalone

Selektor: Jesper Jensen

UŽIVO: 

DRUGO POLUVREME:

60. minut - Kraj, šteta Srbija je izubila od Danske sa 25:21.

58. minut - Srbija ne koristi šansu da uhvati priključak, na drugoj strani Danska stiže i do tri gola prednosti. Protivnice su u poslednjih pet minuta napravile seriju 5:1

57. minut - Egal u poslednja tri minuta. Naše devojke su prišle na gol zaostatka, ali su protivnice ekspresno vratile dva gola prednosti.

56. minut - Odlepile su se protivnice na dva gola prednosti, ali je neverovatna Laništanin, koja je realizovala i svoj peti sedmerac.

55. minut - Fantastična je Marija Čolić, njena deseta odbrana. Dankinje su imale kontru za plus dva, ali se naša golmanka bila na pravom mestu.

54. minut - Šteta, trostruke olimpijske šampionke stižu do prvog vođstva na meču.

53. minut - Protivnice iskoristile dva igrača više na terenu i stigle do novog izjednačenja.

52. minut - Uspele su Dankinje da stignu do izjednačenja, ali je u pravom trenutku odgovornost preuzela kapitenka Radosavljević i donela novo vođstvo našem timu.

49. minut - Sjajno brani Marija Čolić, uspeli smo da se izvučemo i sa igračicom manje na terenu. 

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix via AP

 

46. minut - Srpkinje čuvaju prednost, novi pogodak sa sedam metara. Bez greške je Laništanin, uspešno je realizovala i treći sedmerac.

44. minut - Nervoza se uvukla u redove rivalki, koje promašaju novi sedmerac, dok je na drugoj strani sigurna ponovo sa sedam metara bila Laništanin.

42. minut - Laništanin pogađa sedmerac, Srbija je pobegla na plus dva.

40. minut - Prazne minute u našem timu prekida Milojević, svojim prvim golom na meču za novo vođstvo naše reprezentacije. 

38. minut - Naše devojke nemaju rešenja za sjajnu golmanku Danske Sandru Toft, koja je odbranila pokušaje Jovovićeve i Radosavljevićeve.

36. minut - Novo izjednačenje, Jovović je pogodila,dok je na drugoj strani Fris donela poravnanje.

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix via AP

 

 

35. minut - Igra se brzo na obe strane, Janjušević je vratila vođstvo našem timu, ali je odmah odgovorila Jensen.

33. minut - Bilo je za očekivati da će Dankinje u nastavku da pojačaju ritam, bolje su otvorile drugi deo meča i stižu do izjednačenja.

PRVO POLUVREME: 

30. minut - Iversen je smanjila prednost, ali je na drugoj strani Janjušević u poslednjim trenucima pogodila i odvela našu reprezentaciju na odmor sa dva gola viška.

29. minut - Sigurna i Laništana sa sedam metara, Srbija je ponovo ima dva gola viška.

28. minut - Odlična odbrana Marije Čolić, ne dozvoljava rivalkama da stignu do novog izjednačenja.

26. minut - Odogvorile su naše devojke i preko Jovovićeve, koja pogađa sedmerac vraćamo prednost.

25. minut - Selektor Srbije Uroš Bragar dobio je žuti karton zbog prigovora sudijama.

24. minut - Protivnice stižu do prvog izjednačenja na meču.

22. minut - Dankinje su imale treću priliku za izjednačenje, ali je neprecizan sa sedam metara bila Fris. Naše devojke ostaju u vođstvo.

Foto: EPA Images

 

 

20. minut - Tajm-aut selektora Bregara, kako bi naše devojke organizovale napad sa igračicom manje, jer je isključenje zaradila Milojević.

19. minut - Srpkinje su iskoristile igračicu više i golom Janjuševićeve se vratile na plus dva.

17. minut - Imale su naše devojke i dva gola viška, ali su Dankinje ekspresno uzvratila i ponovo nam dišu za vratom.

15. minut - Odlična je Radosavljevića u prvom poluvremenu, još jedan gol u mreži domaćina.

13. minut - Dankinje pritistakaju, ali naše reprezentativke održavaju prednost. 

Foto: EPA Images

Marija Čolić odlično branila u prvom poluvremenu

10. minut - Kapiten Srbije Sanja Radosavljević nastavlja u odličnom ritmu, drugi gol u mreži Dankinja. 

8. minut - Dankinje imale šansu da potpuno uhvate rezultatski priključak, ali je od prvih minuta sjajna na našem golu Marija Čolić.

7. minut - Brzo se igra na obe strane, Srpkinje su golom kapitena Sanje Radosavljević pobegle na plus dva, ali su rivalke golom iz sedmerca uzvratile.

5. minut - Posle uspavanog početka, Dankinje su uhvatile ritam i sa dva brza gola uhvatile priključak. 

3. minut - Dobar početak naše selekcije, dva pogotka Jovovićeve za 3:0.

1. minut - Srbija je odlično otvorila meč i povela golom Lovrićeve.

PRE MEČA:

20.28 - Intonirane su himne reprezentacija Srbije i Danske.

20.25 - Tri najbolje reprezentacije iz svake grupe plasiraće se u narednu rundu takmičenja, gde će biti formirane nove četiri grupe sa po šest timova. Timovi iz E grupe u kojoj igra i Srbija u drugoj fazi se ukrštaju sa reprezentacijama iz grupe F u kojoj su Poljska, Nemačka, Japan i Iran.

20.15 - Selektor Srbije Uroš Bregar uoči početka takmičenja govorio je o očekivanjima i šansama naše reprezentacije protiv rivala u grupi.

- Danska je vicešampion Evrope, Rumunija ima ozbiljnu ligu i klubove koji igraju evropska takmičenja, te svakako ne važimo za favorite. Ipak, želim da svaki minut odigramo hrabro i da maksimalno iskoristimo kvalitete rivala za sticanje iskustva i napredovanje. Biću zadovoljan ako se sa prvenstva vratimo ponosni što smo dali sve od sebe, da smo na dostojan način predstavili Srbiju i da svakoj selekciji budemo ozbiljan rival bez obzira na kvalitet i konačan rezultat - izjavio je Bregar.

20.05 - Srpkinje će na ovogodišnjem planetarnom šampionatu u danskom Herningu igrati u podmlađenom i promenjenom sastavu u odnosu na prethodne godine. Pored vicešampiona Evrope, našim devojkama će rivalke u grupi E biti još Rumunija i Čile. 

20.00 - Dobro veče i dobro došli na blog uživo utakmice između rukometašica Srbije i Danske na startu Svetskog prvenstva.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija