• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.12.2023

17:45

KRAJ: Srbija savladala Čile i plasirala se u drugu fazu na SP-u!

EPA-EFE/Bo Amstrup DENMARK

Ostali sportovi

KRAJ: Srbija savladala Čile i plasirala se u drugu fazu na SP-u!

Podeli vest

Rukometašice ostvarile primaran cilj i izborile mesto u drugoj fazi Svetskog prvenstva.

SRBIJA - ČILE   30:16 (10:6)

Grand: Herning

Dvorana: Iske bank boksen 

Sudije: Mali Alnezi (Kuvajt) - Dalal Alnasim (Kuvajt)

SRBIJA: Simić, Radosavljević, Veličković, Vukajlović, Laništatnin, Nuković, Janjušević, Jovović, Stamenić, Kubina, Lovrić, Bojičić, Radević, Lazić, Milojević, Čolić

ČILE: Paul, Ramirez, Lovera, Ruiz, GAlvez, Araja, Para, Moreno, Tores, Korea, Avendano, Alvarez, Kortez, Rejes, Karasko

UŽIVO:

Drugo poluvreme: 

KRAJ! Srbija je upisala prvu pobedu i obezbedila plasman u drugoj fazi takmičenja, ali u četa Uroša Bregara ne nosi preneti ni bod. 

59. minut - Smanjuje Alvarez prednost Srbije svojim četvrtim golom večeras, ostalo je manje od 40 sekundi do kraja! 

56. minut - Nakon dugo vremena Moli Kubina vadi loptu iz svoje mreže, a strelac je Para. Ipak, odmah uzvraća Srbija preko Aleksandre Vukajlović - 28:15!

54. minut - Evo prvog gola za Teodoru Veličković u dresu nacionalnog tima, rukometašica Naise debituje na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu - 26:14!

52. minut - Vratio je Bregar Aleksandru Stamenić na teren, a rukometašica Crvene zvezde odmah postiže peti gol i vraća +10 Srbiji - 23:13!

50. minut - Ne ide ništa od ruke našim reprezentativkama kada govorimo o pozicionom napadu, ali Čileanke ne mogu da pariraju Srpkinjama u kontri, novi gol za Editu Nuković - 22:12!

47. minut - Na jednoj strani sigurna je Galvez, a na drugoj Sanja Radosavljević nastavlja svoj golgeterski niz - 21:11!

45. minut - Sjajna saradnja Moli Kubine i Sanje Radosavljević, a kapitenka našeg nacionalnog tima upisuje novi gol - 20:10!

43. minut - Nastavlja se serija Srbije, razigrala se sada i Sanja Radosavljević koja postiže i treći gol večeras - 19:10!

Foto: EPA

 

41. minut - Čini se da je pitanje pobednika rešeno, sevnula je još jedna kontra Srbije, ponovo preko Dunje Radević - 17:9!

40. minut - Priliku da pojača golgeterski učinak imala je Dunja Radević, ali nova odbrana za Kortez - 16:9!

37. minut - Razigrala se Jovana Jovović, drugi gol za rukometašicu iz Crvenke i Srbija beži na +6 - 15:9!

35. minut - Promenio je Bregar pivotmena, na teren poslao Editu Nauković koja ekspresno postiže gol. Potom odbranu upisuje Moli Kubina, a u kontri drugi gol večeras postiže Jovana Jovović - 13:9!

33. minut - Užasan strart naših rukometašica, Čile pravi seriju 3:0, Korea je precizna sa krila, ali seriju naših rivalki seče Radević - 11:9!

32. minut - Ne isplati se Bregaru rizik da igra bez golmana kada ima igrača manje, drugi gol sa gol-linije postže Kotez - 10:8!

31. minut - Pala je srpska odbrana odmah na startu drugog dela igre, a na dva minuta pauze ide Jovana Jovović zbog grubog starta, na svu sreću Čileanke to nisu uspele da iskoriste. 

Foto: Tanjug/AP

 

Prvo poluvreme: 

30. minut - Ponovo slab period igre srpske reprezentacije, ali to Čileanke nisu uspele da iskoriste. Lovera je u poslednjim sekundama prvog poluvremena postigla lep gol iz deveterca, a na odmor naše rukometašice odlaze sa četiri pogotka viška - 10:6!

26. minut - Još jedan lep potez Aleksandre Stamenić, ponovo je levokrilna rukometašica bila najbrža u kontri i lako savladala Kortez, potom tehnička greška Čileanki - 9:5!

25. minut - Nije iskoristila sedmeraca Anđela Janjušević, ali je uspela da se iskupi i matira Kortez u kontri - 8:5!

24. minut - JOVOVIĆ! Urodio je plodom tajm-aut Uroša Bregara, uspeo je selektor Srbije da smiri svoje izabranice, a svoj prvi gol večeras postiže Jovana Jovović - 7:5!

22. minut - Treći gol Aleksandre Stamenić, najraspoloženija je u taboru Srbije danas rukometašica Crvene zvezde - 6:5!

21. minut - Uzvraća istom merom Konstanca Paul, muči se Srbija - 5:5! Tek pet golova, morao je da reaguje Uroš Bregar i zatraži tajm-aut...

Foto: EPA-EFE/Bo Amstrup DENMARK

 

20. minut - Ulazak Aleksandre Stamenić razmrdao je igru našeg nacionalnog tima, rukometašica Crvene zvezde beleži drugi gol i donosi Srbiji prednost - 5:4. 

19. minut - Tri vezane greške Čileanki, ali uzvraćaju i naše rukometašice istom merom... Sada je šansu da novo vođstvo donese Srbiji imala Anđela Janjušević, ali osmu odbranu upisuje Kortez, ostaje 4:4. 

16. minut - NAPOKON! Prekida seriju promašaja naše reprezentacije Aleksandra Stamenić - 4:4!

14. minut - Nova odbrana za Noelu Kortez, skida golmanka Čilea još jedan zicer srpskim rukometašicama, sada greši Katarina Bojičić. 

13. minut - Reprezentacija Čilea nakon gola Novere iz sedmerca prvi put vodi na Svetskom prvenstvu - 3:4!

12. minut - Serija grešaka na obe strane, brine što Srbija već deset minuta ne uspeva da savlada Noelu Kortez. 

9. minut - Raspoložena je na srpskom golu Marija Čolić, već tri intervencije ima iskusna čuvarka mreže, ali ne koriste to naše rukometašice na drugoj strani terena, ostaje 3:3!

Foto: EPA Images

 

7. minut - Ponovo je Bregar odlučio da izvadi golmana iz igre i ponovo je pogrešio. Ispala je lopta Anđeli Janjušević, još jedan gol za Čileanke sa više od pola terena - 3:3!

6. minut - Taman što je naša reprezentacija kompletirala redove, usledilo je novo isključenje. Van igre na dva minuta mora Lović, novi gol za Čile, strelac je Alisija Tores - 3:2. 

5. minut - Isključenje za Katarinu Bojičić, Bregar je rizikovao i izveo golmana, a na teren poslao pivotmenku Milojević. Koriste to Čileanke i smanjuju prednost naše reprezentacije - 3:1!

3. minut - Sjajan početak srpskih rukometašica, još jedna dobra reakcija odbrane i lak gol za Bojčićevu u kontri. 

2. minut - Prva odbrana za Mariju Čolić, sevnula je kontra naše reprezentacije i u strelce se upisuje Katarina Bojičić - 2:0!

1. minut - Koristi Emilija Lazić lošu reakciju čileanske odbrane i donosi vođstvo srpskim rukometašicama na startu utakmice!

Prvi napad na meču imaće reprezentacija Srbije!

17:30 - Dobro došli na lajv prenos utakmice trećeg kola grupne faze Svetskog prvenstva u rukometu za žene između Srbije i Čilea. Sve detalje sa ovog meča uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija