• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.12.2023

19:24

Čileanke razbijene u nastavku: Srbija u drugoj fazi Svetskog prvenstva!

EPA

Ostali sportovi

Čileanke razbijene u nastavku: Srbija u drugoj fazi Svetskog prvenstva!

Podeli vest

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je Čile 30:16 (10:6) i kao trećeplasirana u grupi plasirala se u drugi krug.

Pred poslednje kolo grupne faze naše rukometašice opravdale su ulogu favorita, a u narednom delu takmičenja u koje nisu prenele nijedan bod igraće u grupi sa Nemačkom, Poljskom i Japanom.

Srpske reprezentativke loše su počele meč, posle 15 minuta igre u prvom poluvremenu i mnogo grešaka Čileanke su povele 4:3. Međutim, u nastavku su upisale 20 grešaka, a izabranicama Uroša Bregara ni to nije bilo dovoljno da naprave ubedljiviju razliku. ipak probudile su se pred kraj i povele, upravo zbog loše igre protivnica. 

Mnogo grešaka u prvih 20 minuta na obe strane. Čolić je zabeležila nekoliko dobrih odbrana. Post od 13 minuta, prekinula je Aleksandra Stamenić. Odlično je igrala Kortes, koja je zaustavljala sve napade Srbije, ali ni Čile nije stizao lako do gola.

Posle 20 minuta igre, rezultat je bio neverovatan 4:4. Samo osam postignutih golova. U finišu prvog poluvremena, u 27. minutu Janjušević se iskupila za promašeni sedmerac u prethodnom napadu i pogodila za 9:5.

Odlepile su se srpske rukometašice i zadržale prednost do odlaska na odmor. Lovera je u poslednjem minutu pogodila i smanjila prednost Srbije – 10:6, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Rukometašice Srbije su zaigrale angažovanije u drugom poluvremenu i zasluženo su stigle do pobede od 30:16.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Aleksandra Stamenić, koja je postigla sedam golova, dok su Dunja Radević i Sanja Radosavljević dodale po četiri. U reprezentaciji Čilea najbolja je bila Maura Andrea Alvarez Giljen sa četiri gola.

Kasnije večeras u drugom meču trećeg kola grupe E sastaće se Danska i Rumunija. Prvo mesto na tabeli dele Danska i Rumunija, koje su sakupile po četiri boda, dok je Srbija treća sa dva.

Čile je poslednji bez bodova. Danska, Rumunija i Srbija igraće u drugoj fazi SP u Trećoj grupi sa selekcijama Nemačke, Poljske i Japana.

Svi mečevi ove grupe biće odigrani u Herningu. Srbija u drugu fazu SP nije prenela nijedan bod, pošto je u prvoj fazi poražena od Danske i Rumunije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija