• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.12.2023

15:00

KRAJ: Srbija poražena od Poljakinja!

Tanjug/AP

Ostali sportovi

KRAJ: Srbija poražena od Poljakinja!

Podeli vest

Uživo pratite meč prvog kola druge faze Svetskog prvenstva.

SRBIJA - POLJSKA   21:22 (13:10)

Grad: Herning 

Dvorana: Jiske bank boksen

Jusef Belkiri (Alžir), Sidali Hamidi (Alžir)

SRBIJA: Simić, Radosavljević, Veličković, Vukajlović, Laništanin, Nuković, Janjušević, Jovović, Stamenić, Kubina, Lovrić, Bojičić, Radević, Lazić, Milojević, Čolić. 

POLJSKA: Galinska, Kobilinska, Balsam, Virtelak, Mateuščik, Plaček, Gorna, Tomčik, Zima, Rosiak, Urbanska, Mihalak, Sala, Uščinovič, Masna, Nočun

 

UŽIVO: 

KRAJ! 

Drugo poluvreme:

59. minut - Ne koristi Srbija šansu da poravna rezultat, sjajan je bio poljski blok, do kraja je ostalo 30 sekundi. 

57. minut - GOOOOOL! Anđela Janjušević je precizna iz penala, a potom i dobra odbrana Srbije koja će imati šansu da poravna rezultat u narednom napadu - 21:22!

56. minut - Poljska ima dva gola prednosti... Nočun je precizna sa krila, odmah tajm-aut za Bregara - 20:22!

55. minut - GOOOOOOOOOOOL! Anđela Janjušević pogađa preko poljske zone, ali Kobilinska ponovo posle brzog centra dolazi do gola - 20:21!

54. minut - Komična odluka Alžiraca... Nakon duela pala je Jovana Jovović što su oni okarakterisali kao simuliranje i naša rukometašica dobija dva minuta. Koriste to Poljakinje i preko Balsam dolaze do novog vođstva - 19:20!

53. minut - ČOLIIIIIIIĆ! Zaustavlja golman naše reprezentacije šut Mateuščik sa crte, ima Srbija napad da ponovo povede, ali greška Sanje Radosavljević...

52. minut - Raspucala se Emilija Lazić koja postiže i treći vezani gol za Srbiju, još jednom je nerešeno - 19:19!

51. minut - Stativu pogađa Jovana Jovović... Na drugoj strani gol Matuščik precizna sa crte i Poljakinje ponovo vode - 18:19!

Foto: Tanjug/AP

 

50. minut - LAZIIIIIIĆ! Sjajan prodor našeg levog beka koji uspeva da matira Zimu, ali ponovo brzi centar Poljakinja i gol za Balsam - 18:18!

48. minut - Iznudila je Katarina Bojičić penal, a sa linije sedam metara do prvog gola večeras stiže Anđela Janjušević - 17:17!

47. minut - Vodi reprezentacija Poljske... Koščijak je prošla kroz sredinu srpske odbrane i režirala kompletan preokret - 16:17!

46. minut - Prvi gol Poljakinja iz pozicionog napada, ostala je Matuščik sama na crti i savladala Mariju Čolić, na drugoj strani stativu pogađa Jovana Jovović - 16:16!

45. minut - RADOSAVLJEVIIIIIIIIIIĆ! Kada je najvažnije - kapiten! Još jedan gol za Sanju Radosavljević iz teške pozicije i Srbija ponovo vodi - 16:15!

44. minut - Odbranila se Srbija, odmah tajm-autom reaguje Uroš Bregar! Neophodan je našim rukometašicama gol kako Poljakinje ne bi došle do preokreta. 

Foto: Tanjug/AP

 

43. minut - Nerešeno je... Prvi put još od 0:0 Poljakinje nisu u minusu, Balsam je ostala sama u uglu i lobom savladala Mariju Čolić - 15:15!

42. minut - Bravo sa Mariju Laništanin koja je jedina raspoložena u taboru Srbije u drugom poluvremenu, ali odmah uzvraćaju Poljakinje - 15:14!

41. minut - Nakon dugo vremena Poljska je na samo gol zaostatka... Sigurna je iz sedmerca bila Balsamova, potreban je Srbiji što pre gol - 14:13!

40. minut - Brzi centar Poljakinja koje odmah pošto je Marija Laništanin matirala Barbaru Zimu uzvraćaju istom merom, ponovo je samo dva razlike za Srbiju - 14:12!

39. minut - LANIŠTANIIIIN! Ovo je bilo neophodno, sjajan udarac desnog beka naše reprezentacije - 14:11!

38. minut - Nova sumnjiva odluka alžirskih sudija, sada je nogom igrala Balsam, ali se nije čula pištaljka. Na drugoj strani dva minuta za Katarinu Bojičić... Tek jedan gol za bezmalo deset minuta igre u drugom poluvremenu. 

36. minut - Još uvek se čeka gol Srbije u drugom poluvremenu, sjajno deluje odbrana Poljakinja. Na svu sreću ni naše rivalne ne uspevaju da pronađu put do mreže koju čuva Marija Čolić. 

Foto: Tanjug/AP

 

35. minut - Još jedna greška Srbije u napadu, sada je lopta ispala Jovani Jovović čiji se učinak danas još uvek čeka... Na svu sreću vratila se rukometašica iz Crvenke u odbranu i sprečila kontru Poljakinja. 

34. minut - Sumnjiva odluka Alžiraca... Faulirana je bila Anđela Janjušević, ali je rešila da pokuša da proigra Katarinu Bojičić. Lopta nije stigla do našeg pivota, sevnula je kontra Poljske, a sigurna je pred golom Srbije bila Mihalak - 13:11! 

32. minut - Uzvraća i Srbija istom merom, dobro se Poljska odbranila i sprečila našu reprezentaciju da ponovo stekne četiri gola prednosti, ali u kontri Urbanska pravi faul u napadu - 13:10. 

31. minut - Pasivan napad Poljakinja na startu drugog poluvremena, još jedna dobra odbrana, a na golu Srbije sada je Moli Kubina. 

Prvo poluvreme:

30. minut - Dobra saradnja Jovovićeve i Bojičićeve i peti gol za našeg pivota koji sprečava i kontru Poljske reprezentacije. Srbija na odmor ide sa tri gola prednosti - 13:10!

28. minut - Sporne sudijske odluke u finišu prvog poluvremena... Čisto isključenje Poljakinjama nije dosuđeno, a onda pasivan napad i dobra reakcija Barbare Zime na golu. Na drugoj strani prodor Rosiak i lak gol za levog beka našeg rivala - 12:10!

26. minut - Ma bravo! Imala je Srbija igračicu manje i pritisak od pasivnog napada, ali je Anđela Janjušević pronašla Bojičićevu na crti koja upisuje četvrti gol - 12:9!

Foto: EPA Images

 

25. minut - Isključenje za Sanju Radosavljević... Prigovarala je rukometašica Srbije, a onda grubo reagovala u odbrani zbog čega je sudijski par iz Alžira šalje na klupu. Koriste to Poljakinje i preko Kobilinske smanjuju prednost - 11:8! 

24. minut - RADOSAVLJEVIIIIĆ! Izvanredan pokušaj naše levokrilne rukometašice koja pogađa iz teške pozicije - 11:7!

23. minut - Mnogo sreće za Srbiju, pogrešila je Emilija Lazić, ali se dobro u odbranu vratila Jovana Jovović i sprečila laku kontru Poljakinja. 

22. minut - ČOLIIIIIIIIĆ! Još jedna odbrana za Barbaru Zimu koja je "u ofsajdu" pronašla Mihalak, ali brani Marija Čolić - 10:7! Reaguje tajm-autom Uroš Bregar!

21. minut - Štata... Mogla je Srbija na +5 preko Bojičićeve, ali je na golu dobro reagovala Barbara Zima. Sevnula je kontra i na drugoj strani pogađa Mateuščik - 10:7!

20. minut - Novi penal za Srbiju i ponovo preko pivotmena! Sjajno je reagovala Jovana Milojević i iznudila još jedan sedmerac koji u gol pretvara Marija Laništanin - 10:6!

19. minut - Uspevaju Poljakinje da dođu do gola sa igračicom manje, Matušček je bila sigurna iz penala nakon što je nepropisno na crti zaustavljena Plaček - 9:6!

Foto: Tanjug/AP

 

18. minut - Sjajno se na crti snašla Katarina Bojičić nakon asistencije Emilije Lazić, biće penal za Srbiju i dva minuta na klupu ide Balsam. Sa linije sedam metara sigurna je Marija Laništanin - 9:5!

17. minut - Dobra odbrana Srbije iako su naše devojke imale igračicu manje na terenu, ostaje 8:5. 

15. minut - Nastavlja Kobilinska svoj golgeterski niz, ponovo je desni bek Poljske prelako prošao pored Jovane Jovović, na drugoj strani Barbara Zimu brani šut Nataše Lovrić - 8:5!

14. minut - Srbija ponovo ima +4! Emilija Lazić je šutirala, lopta je pogodila stativu i odbila se pravo u ruke Sanje Radosavljević koja je sigurna sa linije šest metara - 8:4!

13. minut - Bravo! Alžirci su podigli ruku za pasivan napad, morala je da rešava Emilija Lazić koja pogađa iz teške pozicije - 7:4!

12. minut - Isključenje za Jovanu Jovović, dobile su Poljakinje sedmerac, ali je sjajna na golu bila Marija Čolić, ostaje 6:4!

Foto: EPA-EFE/Bo Amstrup DENMARK

 

11. minut - RADOSAVLJEVIIIIIIĆ! Falio je učinak naše kapitenke u prvoj fazi takmičenja, ali danas Sanja deluje izuzetno motivisano - 6:4!

10. minut - Raspucala se Kobilinska, iako sa igračicom manje Poljakinje su uspele da pronađu pot do srpskog gola - 5:4!

9. minut - Sjajno je napadala Anđela Janjušević zonu Poljske, posle finte izbacila iz igre Uščinović koja je faulirala sa leđa i zaradila dva minuta isključenja. Koristi to Srbija i preko Sanje Radosavljević postiže prvi gol nakon pet minuta - 5:3!

8. minut - Napadački problemi za Srbiju, sada je pogrešila Emilija Lazić. Ponovo su Poljakinje povukle kontru i precizna je Meteuščik - 4:3! 

6. minut - Budi se i naš rival, loše dodavanje Jovovićeve, Kobilinska je na drugoj strani odmah napala Sanju Radosavljević i lako matirala Mariju Čolić - 4:2! 

5. minut - Evo ga prvi gol za Poljakinje danas, izblokirana ja Jovana Jovović, a u kontri je prva bila Virtelak za 4:1!

Foto: EPA

 

4. minut - Nastavlja se serija naših rukometašica. Još jedna odbrana za Mariju Čolić, povukla je kontru Jovana Jovović i proigrala Bojičićevu na crti koja je sigurna. Reguje selektor Poljske tajm-autom nakon manje od pet minuta igre - 4:0!

3. minut - Izvanredan početak za Srbiju! Prvu intervenciju beleži Marija Čolić, a na drugoj strani prvi gol na meču postiže naša kapitenka - Sanja Radosavljević - 3:0!

2. minut - Dobra reakcija Sanje Radosavljević koja krade loptu Poljakinjama, povukla je Srbija kontru i imaće naša reprezentacija penal nakon faula nad Katarinom Bojičić. Sigurna je sa linije sedam metara bila Marija Laništanin - 2:0!

1. minut - Prvi napad za Srbiju i sjajna akcija koju golom kruniše Emilija Lazić, naše rukometašice imaju uvodnu prednost - 1:0!

15:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice prvog kola druge faze Svetskog prvenstva u rukometu za žene između Srbije i Poljske. Sve detalje sa ovog meča možete uživo pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!
Društvo

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom i to uglavnom u drugom delu dana a najviša dnevna temperatura biće od 20 do 25 stepeni, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

01.05.2024

12:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15