• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Najbolji beogradski školarci u vaterpolu

01.01.2024

11:05

Nema brige za budućnost! Beograd dobio najbolje školarce vaterpoliste

BASS

Ostali sportovi

Nema brige za budućnost! Beograd dobio najbolje školarce vaterpoliste

Podeli vest

Gradskim takmičenjem u vaterpolu beogradski školarci su uspešno završili 2023. godinu. Održana finalna takmičenja u vaterpolu za beogradske školarce uspešno su

Takmičenje je organizovano na bazenima SC "11. april", a učestovali su uzrasti osnovnih i srednjih škola. Takođe, završetkom ovog takmičenja uspešno je priveden kraju i projekat “Kroz sport a preko društvenih mreža i medija, mladi poručuju: Stop vršnjačkom nasilju“.

Organizatori takmičenja Beogradska asocijacija za školski sport poručuju da ne treba da brinemo za budućnost vaterpola.

Po pravilniku asocijacije u ekipama su mogle da nastupaju i devojčice.

U kategoriji osnovaca pobedu su odneli đaci OŠ " Dragan Lukić sa Novog Beograda, koji su u finalu bili bolji od OŠ "Vuk Karadžić" rezultatom 12:3. Treće mesto pripalo je osnovcima iz OŠ "Braća Baruh" iz Starog grada. 

Što se tiće srednjih škola, najbolji su bili učenici Sportske gimnazije. Oni su u finalu nadigrali vršnjake iz XII ginazija sa 9:3. Poslednje mesto na postolju pripalo je đacima XIV gimnazije sa Vračara.

Foto: BASS

Đaci Sportske gimnazije osvojili prvo mesto

Medalje najboljim osnovcima i srednjoškolcima uručil su Andrea Arsović, predsednica Beogradske asocijacije za školski sport i Slobodan Soro, nekadašnji uspešni vaterpolo golman.

Generalni sekretar Beogradske asocijacije za školski sport Slobodan Đurić zadovoljan je što je godina uspešno završena i što su školarci dobili priliku da se takmiče u sportovima koje vole.

- Godina uspeha je iza nas. Bili smo tu da deci sa svih 17 beogradskih opština, učinimo da uživaju u sportovima koje vole, kao i aktivnostima van terena. Apsolutno sve što smo uradili za osnovce i srednjoškolce, za njih je bilo besplatno, a nastavnici i profesori dobili su honorare. Odlika školskog sporta u Beogradu pre svega je radost. Naravno sve ovo ne bi mogli postići, da nismo imali finansijsku pomoć Gradskog sekretarijata za sport i omladinu. A ono što moram da kažem jeste da su naša dešavanja počeli da prate i poznati iz sveta sporta, ali i iz glume i drugih sfera javnog života. Deca su naša budućnost i zaista je predivno kada ih gledate na dešavanjima koje im organizujemo - poručio je generalni sekretar Slobodan Đurić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija