• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.01.2024

23:39

Đerona i Kukić zadovoljni: Bitna pobeda nakon perioda bez utakmica!

Starsportphoto

Ostali sportovi

Đerona i Kukić zadovoljni: Bitna pobeda nakon perioda bez utakmica!

Podeli vest

Muška rukometna reprezentacija Srbije pobedila je večeras selekciju Slovačke 31:24 (16:14) u meču prvog kola na turniru u španskom Granoljersu.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Bogdan Radivojević sa osam golova. U selekciji Slovačke najbolji je bio Jakub Prokop, koji je postigao pet golova. Za igrača utakmice proglašen je srpski rukometaš Lazar Kukić.

- Posle priprema u Srbiji i perioda bez utakmica, moramo biti zadovoljni ovom partijom. Naročito je prvih 20 minuta meča bilo izuzetno dobro i u napadu i u odbrani. Dozvolili smo im posle toga da se vrate u meč, najviše zahvaljujući našim tehničkim greškama. Ipak, nismo klonuli, nismo odustali i ostvarili smo svoj cilj. Uz to smo i svi dobili minutažu, svi smo odigrali kvalitetno i mirne glave se pripremamo za narednog protivnika - rekao je Kukić, prenosi zvanični sajt RSS.

Foto: Starsportphoto©

 

Selektor Srbije Toni Đerona bio je zadovoljan rezultatom, ali ne i igrom u svim fazama meča.

- Ovo nam je prvi meč otkako smo se okupili i suočili smo se sa nekim problemima. Isprobavali smo različite opcije, razigravali smo celu ekipu kako za predstojeće mečeve tako i za sam šampionat Evrope. Zadovoljan sam kako smo izgledali u odbrani, radili smo dobar posao iako naravno ima još prostora za napredak. Iskoristićemo utakmice sa Poljskom i Španijom da sve dodatno uigramo, kao i da poboljšamo igru u ofanzivi - istakao je selektor Srbije.

U drugom meču prvog kola na turniru u Granoljersu, selekcija Španije je pobedila Poljsku 31:25.
Srbija će sutra od 17.45 časova u drugom kolu igrati protiv Poljske. "Orlovi" će poslednji meč na turniru u Granoljersu odigrati u subotu od 19 sati protiv Španije.

Rukometašima Srbije će mečevi na turniru u Španiji poslužiti kao poslednja priprema za EP, koje će biti održano od 10. do 28. januara u Nemačkoj. Srbija će na EP igrati u grupi C sa Islandom, Mađarskom i Crnom Gorom.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija