• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.01.2024

19:38

To, "delfini"! Srbija u četvrtfinalu EP u Hrvatskoj! Francuzima naplaćen dug!

Starsportphoto

Ostali sportovi

To, "delfini"! Srbija u četvrtfinalu EP u Hrvatskoj! Francuzima naplaćen dug!

Podeli vest

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Francusku 14:10 (3:2, 3:4, 3:1, 5:3 ) i plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

"Delfini" će za plasman u polufinale igrati protiv selekcije Mađarske, koja je aktuelni svetski šampion. 

Srbija se, tako i revanširala protivniku, jer "trikolori" su izbacili selekciju koju vodi Uroš Stevanović sa prošlog šampionata Evrope i tako ih gurnuli u drugu diviziju kontinentalnog vaterpola.

Vrlo ubedljive igre u grupnoj fazi i pobede protiv Izraela, Nemačke i Malte unele su samo dodatni optimizam pred ovaj meč, ali nije bilo lako, naročito u prvom delu meča. "Galske petlove" slomili smo u drugom poluvremenu.

Odlično su počeli meč naši vaterpolisti. Posle faula nad Jakšićem u prostoru od dva metra Srbija je dobila penal, koji je pogodio Dušan Mandić i povela. Odmah zatim naši momci su se odbranili. Rašović je na drugoj strani pokušao sa distance, ali je zaustavljen. 

Foto: Starsportphoto

 

Onda se razbranio Mitrović, a Vico duplirao prednost. Srpski vaterpolista je iznudio isključenje rivala, a potom na drugoj stativi sproveo loptu u mrežu za 2:0.

Tek na polovini prvog kvartala Francuzi su preko Verna postigli prvi gol. 

Golom Drašovića poveli smo 3:1, bila je to ekspresna realizacija igrača više. Usledilo je isključenje Jakšića zbog duela na centarskoj poziciji. Bodegas to koristi da smanji na 2:3 što je bio rezultat prve četvrtine.

Na startu druge deonice preokret Francuza i veliki pad u igri "delfina". Trikolori su prvo izjednačili preko Buea, posle isključenja Rašovića, a Ugo Krusila je potom doveo rivala u vođstvo 4:3. Ipak, njihovo vođstvo nije dugo trajalo, majstorijom Dušana Mandića, tačnije lobom levorukog šutera izjednačili smo na 4:4.

Ponovo smo se odbranili i preko kapitena Jakšića poveli 5:4. Splčićanin Živković koji igra za Francuze postigao je novi gol, a onda je Francuska ponovo stigla do vođstva preko Vernua. 

Foto: Starsportphoto

 

Uspeli smo preko Mandića da izjednačimo i na poluvreme se otišlo nerešenim rezultatom 6:6. 

Srbija je Silno otvorila drugo poluvreme golovima Drašovića, pa onda Ubovića Od 5:6, sada smo mi napravili preokret za 8:6.

Francuzi su odgovorili sa igračem više... 

Srbija je pojačala i odbranu, Branislav Mitrović se dodatno razbranio i pre ulaska u poslednjih osam minuta bilo je 9:7.

Tek tada Srbija dodaje gas. Na krilima Dušana Mandića i Nikole Jakšića pravi novu seriju i dolazi do nedostižnih pet golova prednosti.

Bilo je 13:8, pa 14:9 i Francuzima je bio potpuno slomljenog duh i svaki otpor.

Najefikasniji kod Srbije bili su Radomir Drašović i Dušan Mandić sa po četiri pogotka, tri gola postigao je Nikola Jakšić, a po jednom su se u listu strelaca upisali Nemanja Vico, Nemanja Ubović i Marko Radulović.

Kod Francuske najefikasniji je bio Teva Vernu sa tri postignuta gola.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija