• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.01.2024

06:40

Na današnji dan: LaMar Klark postavio rekord koji niko nikada nije oborio!

EPAIMAGES

Ostali sportovi

Na današnji dan: LaMar Klark postavio rekord koji niko nikada nije oborio!

Podeli vest

Slavni američki bokser 44 puta uzastopno slavio nokautom.

Prve asocijacije na boks mnogim ljubiteljima "plemenite" veštine su Muhamed Ali i Majk Tajson. Nema sumnje, radi se o najvećim ambasadorima boksa ikada, ali ni Ali, ni Tajson nikada nisu uspeli da nadmaše rekrd LaMara Klarka koji je slavni Amerikanac postavio baš na današnji dan 11. januara 1960. godine. 

Naime, LaMar Klark je na današnji dan nokautirao Keneta Hajdena već u prvoj rundi čime je postavio rekord po broju uzastopnih pobeda nokautom. Taj rekord je i dan danas na snazi budući da je Klark čak 44 meča zaredom dobio tako što je protivnika slao na pod pre kraja borbe. 

Rekord postaje još impresivniji kada znamo da je Klark sa boksom počeo da se bavi relativno kasno. Tokom srednjoškolskih dana bavio se rvanjem i američkim fudbalom, ali se iz sporta povukao kako bi se posvetio uzgajanju kokošaka. 

Svoj biznis prekinuo je zbog ljubavi prema boksu, a svoj prvi meč odradio je sa punih 25 godina. Bokserska karijera trajala je tek tri sezone, ali je za to vreme Klark uspeo da postavi brojne rekorde. Između ostalih rekorder je po broju nokauta u jednom danu budući da je čak šest puta slavio pre isteka borbe. 

LaMar Klark tokom karijere boksovao je 51 borbu i na 47 pobedio, uz samo tri poraza i jedan nerešen rezultat. Preminuo je 2006. godine u Juti. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija