• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.01.2024

22:03

Nema im ravnih - Skandinavci razbili rivale na startu Evropskog prvenstva!

EPAIMAGES

Ostali sportovi

Nema im ravnih - Skandinavci razbili rivale na startu Evropskog prvenstva!

Podeli vest

Danci, Norvežani i Šveđani sigurni u prvom kolu.

Svi rukometni stručnjaci su pre početka Evropskog prvenstva Dance videli kao prvog favorita za titulu u Nemačkoj, a danas su navijači u Berlinu mogli da vide zašto. Četa Nikolaja Jakobsena je u laganom ritmu, deluje kao na treningu, izašla na kraj sa Česima i trijumfom otvorila turnir - 23:14 (9:9). 

Ruku na srce reprezentacija Češke propisno je namučila Dansku u prvom poluvremenu. Jakobsen je pored aut linije besneo zbog slabog izdanja svojih momaka, ali kada je među stative stao Emil Nilsen, a ulogu organizatora igre preuzeo Rasmus Lauge - utakmica je bila gotova. 

Česi su u drugom poluvremenu postigli tek pet golova, a ni raspoloženi Tomaš Mrkva na golu nije pomogna izabranicima Ćavija Sabatea. Najefikasniji u pobedi Danaca bio je Mikel Hansen sa pet golova, dok su četiri puta bili precizni Pitlih i Magnus Landin. Sa druge strane, Pecel je postigao četiri gola. 

Ništa teže nije bilo ni ostalim Skandinavcima! Norveška je u derbiju dana bez ikakvih problema izašla na kraj sa Poljskom 32:21 (15:10). Dominirao je Sander Sagosen sa šest golova, dok je na drugoj strani jedini raspoložen bio Sebastijan Šićko sa pet. 

Foto: EPAIMAGES

 

Dobar otpor Šveđanima pružili su reprezentativci Bosne i Hercegovine, ali je aktuelni šampion Evrope na kraju upisao ubedljiv trijumf - 29:20 (14:7). 

Sredinom drugog poluvremena situacija na parketu se zakuvala zahvaljujući raspoloženom Buriću na golu Bosne i Hercegovine, dok je u napadu dominirao Faljić. Ipak, izabranici Irfana Smailagića nisu imali rešenja za Džima Gotfridsona i Hampusa Vanea koji je bio bez greške sa linije sedam metara. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija